International

„Negustorul mortii”, condamnat la 25 de ani de inchisoare

Publicat: 06 apr. 2012
1
Rusul Viktor Bout, gasit vinovat in noiembrie 2011 pentru vanzarea ilegala de arme catre trupe de gherila din Columbia, a fost condamnat ieri de catre o instanta judecatoreasca din New York la 25 de ani de inchisoare.
Traficantul de arme, in varsta de 45 de ani, cunoscut si ca „negustorul mortii„, a fost judecat la New York, dupa ce a fost extradat din Thailanda, pentru ca a incercat sa vanda, in 2008, un adevarat arsenal, alcatuit din pusti si rachete, unor agenti secreti americani care lucrau sub acoperire ca membri ai gherilei Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC).
El a fost arestat in Thailanda, in 2008, dupa ce a acceptat, potrivit acuzatiei, sa vanda armament falsilor luptatori de gherila, care i-au spus ca vor sa foloseasca armele pentru a dobori elicoptere americane ce ajuta armata columbiana in lupta impotriva FARC.
Fostul pilot care a facut parte din Armata Rosie si care a inspirat personajul interpretat de Nicolas Cage in filmul „Lord of War” ( Lordul Razboiului) din 2005, este considerat de catre Statele Unite ca fiind unul dintre cei mai mari traficanti de arme din intreaga lume.Adauga un comentariu