Dulciuri

Negresa de post pentru pofticiosi

Publicat: 03 apr. 2019
2

Sa prepari un desert in timpul postului poate fi o adevarata provocare. Aceasta negresa este atat de buna incat nici nu ai crede ca din ea lipsesc untul sau ciocolata.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  •  6 linguri cacao
  •  600 g faina
  •  1 esenta de rom
  •  1 lingura bicarbonat de sodiu
  •  zeama de la 1 lamaie

Pentru glazura:

  •  200 g margarina
  • 100 zahar
  •  4 linguri cacao
  •  1 esenta de rom
  •  miez de nuca

Mod de preparare:

Amesteci zaharul cu apa si uleiul. Combini faina cu cacaua si pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugi faina, omogenizezi, apoi pui esenta de rom. Compozitia obtinuta o torni intr‑o tava tapetata cu faina si ulei. O tii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Intre timp, prepari glazura. Topesti margarina cu zaharul, esenta de rom si cacaua. Tii vasul pe foc pana ce compozitia se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce scoti prajitura din cuptor, o lasi sa se raceasca, torni glazura si o nivelezi. Ornezi cu miez de nuca.




Adauga un comentariu