Eveniment-Social

Nechifor blocheaza accesul presei la informatii administrative, de frica DNA

Publicat: 31 iul. 2015
1

Consilierul local PNL Dorin Nechifor doreste sa readuca in prim-plan procedeele fostului sau sef de partid, si fost primar, Grigore Craciunescu. Mai exact, Nechifor nu mai vrea ca reprezentantii presei sa mai ia parte la dezbaterile Comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local si blocheaza accesul reprezentantilor societatii civile.

Propunerea a fost facuta dupa sedinta ordinara de Consiliu Local, la capitolul diverse. „Vin cu propunerea ca reprezentantii Societatii Civile si presa sa nu mai aiba acces la sedintele Comisiilor de specialitate. Lucram sub presiune. Nu poti lua o decizie ca reprezentantii societatii civile ne ameninta cu DNA-ul. Ba ca au facut plangeri, ne ameninta ca vor face alte plangeri daca votam un proiect si asa mai departe. Iar presa inregistreaza discutiile noastre si autoritatile, cei de la DNA, se pot folosi de ele. Nu putem lucra sub presiuni si amenintari”, a rabufnit Dorin Nechifor – membru al Comisiei Juridice, actual consilier local PNL.

Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul ca sedintele respective sunt publice si ca poate interzice accesul presei doar presedintele de sedinta. Amintim faptul ca pe timpul primarului Grigore Craciunescu presa era tinuta pe langa zidurile primariei, blocand accesul la dreptul de informare. Ce are de ascuns liberalul Dorin Nechifor nu se stie inca. Cert este ca astazi s-a pus in discutie un proiect ce face referire la numeroase ilegalitati comise in timpul lui Grigore Craciunescu, cand Nechifor detinea functia de administrator public al Primariei si raspundea de ele. Vom reveni cu detalii pe aceasta tema.
Adauga un comentariu