Sport

Navobi a promovat SuperLiga de fotbal feminin

Publicat: 19 mai 2013
1
Echipa CS Navobi Iasi a obtinut promovarea in Superliga de fotbal feminin, dupa ce a invins ieri pe Independenta Baia Mare, cu scorul de 2-1, in ultimul meci de baraj. Scorul a fost deschis de Andreea Dascaleanu la o actiune colectiva de atac, mingea a circulat pe traseul Ambrosie, Rosu, Ghebanoaei, care a dat o pasa filtranta in banda stanga la Ceausu care a patruns in careu, a centrat in fata portii de unde a reluat in gol Dascaleanu.
Dupa pauza, echipa din Baia Mare a avut un inceput bun si chiar in primul minut a reusit sa inscrie prin Sandu Crista dupa o neintelegere a aparatorilor de la Navobi. Dupa gol, echipa din Iasi a resimtit socul si a cedat mijlcul terenului lasand ca baimarencele sa aiba 2 ocazii prin care puteau chiar prelua conducerea pe tabela de marcaj.
Incurajate de public, si in special de jucatorii de la formatia de Liga I CSMS Iasi, de colegele de pe banca de rezerve (in frunte cu Justine Prata care nu a putut juca in acest meci), echipa Navobi si-a creat cateva ocazii de a inscrie prin Andreea Ceausu, Mihaela Ghebanoaei si Simona Anastasiu. Golul castigator avea sa fie inscris de Madalina Petria, proaspat intoarsa la echipa din Italia.
O victorie muncita, meritata de echipa ieseana care s-a calificat alaturi de Olimpia Cluj, FCM Targu Mures, CFR Timisoara, CS Brazi, Real Craiova, Blue Angel Brasov in elita fotbalui feminin din Romania care va avea din noul sezon 8 echipe, si o Liga I cu 2 serii tot a cate 8 echipe.
Echipa care a contribuit la promovare: Madalina Enache – Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (cap.), Roxana Prodan (’50 Olivia Obreja) – Ana Foia (’88 Stefana Ciobanu), Rahela Gangal (’80 Costina Albu), Georgiana Ilas (’65 Simona Anastasiu) – Andreea Dascaleanu (’70 Madalina Petria), Andreea Ceausu.
Din lot mai fac parte: Catalina Cojocaru, Pantelimona Mihoc, Justine Prata, Aurelia Doboseru, Artimeza Ciubotariu. Antrenori: Adrian Ambrosie, Andrei Ilasca, Marius Ciutacu, director sportiv Cristian Ambrosie, medic Eduard Mihaila.Adauga un comentariu