International

NATO: Rusia nu s-a potolit! Inca mai are trupe in Ucraina

Publicat: 24 oct. 2014
1
Rusia are in continuare trupe in estul Ucrainei si dispune de o forta extrem de capabila la frontiera in pofida unei retrageri partiale, a declarat astazi generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate in Europa, informeaza Reuters, citata de Agerpres.
„Am observat o retragere destul de importanta a fortelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, insa, fara indoiala, exista in continuare forte ruse in estul Ucrainei”, a declarat Philip Breedlove pentru jurnalisti la sediul militar al NATO din apropiere de Mons, in Belgia.

Citeste si: AMENINTARE NUCLEARA. Rusia transforma Crimeea in BAZA MILITARA

Unele trupe ruse stationate in apropiere de granita cu Ucraina au plecat si altele par sa se pregateasca sa plece. ‘Insa forta care a ramas si care nu pare a intentiona sa plece este o forta foarte, foarte capabila’, a mai spus el.Generalul Breedlove a facut aceste declaratii inainte de alegerile parlamentare de duminica din Ucraina.
Blocul presedintelui Petro Porosenko, ales in luna mai la conducerea tarii cu promisiunea de a instala pacea in Est, se situeaza in fruntea sondajelor cu peste 30% din intentiile de vot, urmat de alte formatiuni prooccidentale.Adauga un comentariu