National

NASTASE VA FI EXTERNAT si dus la RAHOVA. Adjunctul Politiei Capitalei, URMARIT PENAL de DNA – UPDATE

Publicat: 26 iun. 2012
1

UPDATE – Adrian Nastase a ajuns, pe targa, la Penitenciarul Rahova

UPDATE – Adrian Nastase a fost EXTERNAT. Fostul premier este dus la Spitalul Penitenciar Rahova

Adrian Nastase poate fi transportat la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat, marti seara, toate cele trei avize necesare pentru externarea lui. Spitalul Penitenciar Rahova este cel mai bine cotat in sistem.


Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala contra adjunctului Politiei Capitalei Gheorghe Dumitru si impotriva ofiterului care l-ar fi salvat pe Adrian Nastase. Pe lista se mai afla un ofiter de politie judiciara si medicul Serban Bradisteanu, toti fiind acuzati de zadarnicirea executarii pedepsei in cazul fostului premier.

Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marti, ca nu exista nicio impiedicare a punerii in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare in cazul lui Adrian Năstase.

Adrian Năstase va fi externat, marţi seară, de la Spitalul Floreasca, unde poliţiştii au sosit deja, pentru îndeplinirea formalităţilor necesare şi pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Pentru externare sunt necesare trei avize medicale: de la medicii de la terapie intensivă, de la cardiolog şi de la chirurg. După externare, fostul premier ar urma să fie transportat la Spitalul Penitenciar Rahova, dotat corespunzător.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:
GHEORGHE DUMITRU, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti,

COSTEA NICOLAE, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti,

APOSTOL MARIAN, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti,

BRADISTEANU SERBAN ALEXANDRU, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca,  in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000″, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

„In rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase„, se mai arata in comunicatul DNA.
Comentarii
Adauga un comentariu