National

Nastase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu in functie, Miron Mitrea a confirmat acest lucru

Publicat: 31 ian. 2012
1
Fostul premier Adrian Nastase a declarat astazi ca nu el a numit-o in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) pe Irina Paula Jianu, ca nu a avut atributii de mentinere a acesteia, de supravegherea ei ocupandu-se Miron Mitrea, in calitate de sef, informeaza Mediafax.
La termenul de marti al procesului, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au audiat pe senatorul PSD Miron Mitrea – fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei -, pe care l-a pus sa raspunda in legatura cu trecerea in subordinea Autoritatii Nationale de Control al Inspectoratului de Stat in Constructii, dar si cu privire la numirea ca inspector sef la aceasta din urma institutie a Irinei Paula Jianu.
„In perioada 2002 – 2004, in calitate de prim-ministru – cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului – ministru – inculpatul Adrian Nastase a primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase foloase necuvenite in valoare de 22.155.985.853,08 ROL (aproximativ 630 000 euro la cursul de schimb 2002/2004). Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si respectiv municipiul Bucuresti, str. Cristian Tell”, spune Directia Nationala Anticoruptie, care l-a trimis in judecata pe fostul premier PSD, intre 2000-2004.
Sumele de bani ar fi fost primite de Adrian Nastase la inculpata Irina Paula Jianu in scopul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, precum si pentru asigurarea pentru aceasta a unui statut care sa ii confere autoritate deplina in cadrul institutiei la conducerea careia se afla, mai noteaza in rechizitoriu DNA.
La termenul de astazi, 31 ianuarie 2012, fostul ministru in Cabinetul Nastase, Miron Mitrea a declarat, judecatorilor ICCJ, ca el a numit-o pe Irina Jianu si ca nu regreta acest fapt. „Adrian Nastase nu mi-a cerut niciodata sa numesc sau sa mentin in functie pe cineva. Poate ca mi-a mai cerut sa dau afara vreun angajat. Îi dadeam afara daca era cazul sau il convingeam pe el ca greseste, dupa caz. Irina Paula Jianu este un specialist in domeniu si nu m-am consultat cu Adrian Nastase la ISC” , a conchis Mitrea.
La iesirea din sala de judecata, Adrian Nastase a declarat presei ca Miron Mitrea a confirmat o poveste mai veche, care se stia deja, legata de modul in care a decis s-o aleaga pe Irina Paula Jianu pentru functia de inspector sef la Inspectoratul de Stat in Constructii.Adauga un comentariu