Magazin

Mustarul comercializat pe piata romaneasca reprezinta un pericol?

Publicat: 05 aug. 2014
1
Mustarul comercializat pe piata romaneasca are in continut intre 0 si 8 aditivi alimentari (E-uri), in timp ce aproape 45% din produsele studiate nu mentionează pe eticheta continutul de boabe sau de faina de mustar, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS Romania), potrivit AGERPRES.
Citeste si:  Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca mananci MAMALIGA
Au fost analizate in acest studiu 29 de produse tip mustar, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna iulie 2014.
Astfel, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 29 de tipuri de produse analizate, acesta variaza intre 0 si 8 E-uri: 34,48% din produsele analizate au in continut 3 E-uri, 24,13% — 2 E-uri, 13,79 % — 1 E, 10,34% din produsele analizate — 4 E-uri.
Conform studiului, 3,44% din produsele analizate contin 8 aditivi alimentari, in timp ce un procent similar de astfel de produse nu contine niciun fel de E-uri.
De asemenea, in ceea ce priveste continutul de boabe sau de faina de mustar, acesta variaza intre 15% și 30%, insa aproape 45% din produsele studiate nu mentionează pe eticheta aceste ingrediente.
Citeste si:  Ce nu stii despre MASLINELE VERZIAdauga un comentariu