Local

Municipalitatea ieseana infiinteaza Directia de Siguranta a Circulatiei

Publicat: 18 ian. 2016
1

@ Noua directie va fi infiintata in cadrul Politiei Locale Iasi pentru a reorganiza traficul din oras, mai multi politisti locali urmand sa lucreze direct din strada

In urma unor dezbateri pe teme ce tin de traficul din municipiul Iasi, autoritatile locale au hotarat sa se înfiinteze Directia de Siguranta a Circulatiei în cadrul Politiei Locale Iasi. Sefii din Palatul Roznovanu au luat aceasta decizie de reorganizare a serviciului rutier din cadrul Politiei Locale din cauza suprapunerilor de servicii care se gasesc in organigrama institutiei subordonate municipalitatii. Cei din Primaria Iasi au atras atentia ca aceste suprapuneri fac ca o buna parte din angajatii Politiei Locale Iasi sa lucreze din birouri, în conditiile în care este nevoie de agenti locali în strada, iar asta nu doar pentru asigurarea ordinii si linistii publice.

„Vrem sa reorganizam Serviciul Rutier din cadrul Politiei Locale, un serviciu care este destul de fracturat in momentul de fata, deoarece multe servicii se suprapun si o buna parte a angajatilor stau ancorati in birouri. Ne gândim sa înfiintam o Directie de Siguranta a Circulatiei, în care cea mai mare parte a activitatii sa fie concentrata la nivelul unui om care sa se gândeasca numai la acest aspect. Un compartiment sa se ocupe de ordinea publica, iar celalalt compartiment sa vizeze siguranta circulatiei rutiere. In aceasta Directie de Siguranta Circulatiei trebuie sa se creeze o atitudine de preventie in principal si nu una de amendare. Aici ar urma sa fie concentrata activitatea de monitorizare, dirijare trafic si partea de reglementari in circulatie”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Odata cu infiintarea noii directii ar urma sa se ia mai multe masuri care sunt necesare îmbunatatirii circulatiei rutiere si, totodata, sa se realizeze o mai buna monitorizare a traficului din Iasi. Pentru infiintarea acesteia se va realiza un proiect de hotarare care va fi pus pe masa Consiliului Local. Autoritatile preconizeaza ca Directia de Siguranta a Circulatiei va fi infiintata in perioada primaverii, iar pentru functionarea directiei ar urma sa mai fie angajate inca 18 persoane in cadrul Politiei Locale Iasi.
Comentarii
  • d-le primar nu trimiteti in strada locali fara permis care nu cunosc legislatie ca la carte mai tare o sa incurce traficul.testatii intai.vedeti care are aptitudine pentru acest serviciu.strada nu-I de joaca

Adauga un comentariu