Eveniment-Social

Mostenitorii lui Zizi Lambrino vor 100 hectare de pamant

Publicat: 16 apr. 2008
1

• Cererea mostenitoarei lui Zizi Lambrino, prima sotie a regelui Carol al II-lea, care solicita retrocedarea a o suta hectare de teren in localitatea Ciortesti, a fost respinsa de Comisia Judeteana de Fond Funciar ca fiind nefondata

Membrii Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) au avut ieri de analizat un dosar care privea retrocedarea a nu mai putin de 100 hectare de teren. Mostenitoarea lui Zizi Lambrino, prima sotie a regelui Carol al II-lea, a depus doua solicitari la comisie prin care cere revendicarea a 100 de hectare de teren in comuna ieseana Ciortesti. Subprefectul Vasile Etcu a precizat ca Ioana Iaroscenco, urmasa primei sotii a regelui Carol al II-lea, a mai primit in urma cu ceva timp alte 50 de hectare de teren arabil si de padure, dar de aceasta data membrii Comisiei au decis respingerea dosarului.

„Nepoata lui Zizi Lambrino, prima sotie a regelui Carol al II-lea, ne solicita retrocedarea unei suprafete de 100 hectare de teren care se afla in comuna Ciortesti. Mostenitoarea, Ioana Iaroscenco, a mai primit pana acum, tot pe raza comunei Ciortesti, alte 50 hectare de teren arabil si padure, dar de aceasta data am decis sa-i respingem cererea pentru ca nu se incadreaza in termenii legali”, a precizat secretarul Comisiei Judetene de Fond Funciar, subprefectul Vasile Etcu. Pe de alta parte, membrii Comisiei au avut de analizat si doua cereri privind retrocedari pe raza municipiului Iasi. Astfel, Lucia Ungureanu solicita aproape 10 hectare de teren aflate la Statiunea de Cercetare Dancu, suprafata evaluata la cateva milioane de Euro si, dupa cum a afirmat subprefectul Etcu, cererea a fost aprobata. Totodata, o alta cerere ce facea referire la retrocedarea unei suprafete de 1,5 hectare aflate la statiunea Vinifruct Copou a fost amanata. „Cererea mostenitorilor familiei Dumitrescu a fost aprobata, pentru ca a indeplinit toate conditiile. In schimb, cererea pentru cele 1,5 hectare a fost amanata pentru saptamana viitoare pentru ca trebuie efectuate unele verificari suplimentare”, a mai spus subprefectul Etcu.
Adauga un comentariu