International

Moscova ameninta ca orice avion implicat intr-un atac va fi doborat

Publicat: 06 oct. 2016
1

Rusia a avertizat Statele Unite sa nu intervina militar impotriva fortelor care il sustin pe presedintele Bashar al-Assad, amenintand ca va dobori orice potential atac aerian, informeaza site-ul companiei de televiziune ABC News.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Aparare al Rusiei a avertizat in cadrul unei declaratii ca Rusia si Guvernul sirian au dispus suficiente sisteme antiaeriene pentru a bloca orice potential atac.

Aceasta declaratie este urmarea unor informatii prin care Casa Alba ar putea lua in considerare lansarea unor atacuri impotriva pozitiilor militare ale regimului sirian, drept o optiune alternativa de a face progrese in cadrul conflictului sirian, in urma anularii negocierilor dintre Rusia si SUA, in privinta armistitiului din Siria.

Washington Post a anuntat marti ca Pentagonul a prezentat administratiei Obama optiunea acestor atacuri, menite sa augmenteze tensiunea asupra regimului lui Bashar al-Assad si asupra Moscovei de a pune capat atacurilor impotriva civililor si de a reveni la negocierile de pace.

Conform expertilor, desi discutia in privinta atacurilor a revenit, este putin probabil ca presedintele Obama sa le aprobe.
Adauga un comentariu