International

„MONSTRUL” CARE A OMORAT 20 de copii si 6 adulti in CONNECTICUT era AUTIST

Publicat: 15 dec. 2012
1

Adam Lanza, tanarul in varsta de 20 de ani, care a indoliat omenirea, dupa ce a ucis cu sange rece 20 de copii nevinovati, cu varste intre 5 si 10 ani, suferea, cel mai probabil, de autism.

Lanza a intrat in Sandy Hook Elementary School din Newtown, scoala in care mama lui preda, dupa ce in prealabil o omorase pe femeia in locuinta sa. Aici, in institutia de invatamant, a deschis focul la intamplare in doua sali de clasa, ucizand in total 26 de persoane, 20 de copii si 6 adulti, printre care directorul scolii si psihologul unitatii. Dupa accesul de furie, Lanza s-a sinucis impuscandu-se. El avea asupra sa trei arme, dintre care a folosit, se pare, doar doua pistoale semi-automate, un Glock si un Sig Sauer.

Copiii care au reusit sa fuga din calea asasinului au fost, evacuati, dupa aceea de politisti, cu ochii inchisi pentru a nu vedea scenele de groaza din cele doua sali in care se aflau 26 de morti.

Anchetatorii au aflat de la fratele mai mare al lui Adam Lanza ca acesta avea probleme psihice, fiind cel mai probabil autist. Apoi, din ce in ce mai multe marturii ale celor care l-au cunoscut pe Adam Lanza au confirmat faptul ca tanarul avea probleme foarte mari. Colegii de liceu ai criminalului isi amintesc ca acesta era diferit fata de ei, nu vorbea aproape niciodata in clasa, dar lua mereu note mari si primea premii. Atunci cand trebuie sa socializeze, Adam parea mereu pus in incurcatura, isi amintesc colegii lui Lanza. Nu este inca foarte clar daca Adam suferea de autism sever sau de sindromul Asperg
O ISTORIE A VIOLENTEI IN SCOLILE AMERICANE. Cele mai importante MASACRE

1. Virginia Tech  – 32 morti plus atacatorul, 16 aprilie 2007, Blacksburg, Virginia. Studentul Seung Hui Cho, in varsta de 23 de ani, a omorat doi colegi intr-un dormitor din camin, iar apoi s-a plimbat prin cladire cu doua pistoale si a tras in toate persoanele pe care le-a intalnit in cale, iar apoi s-a sinucis.

2. Universitatea din Texas – 16 morti plus atacatorul, 1 august 1966, Austin, Texas. Fostul puscas marin Charles Witman, in varsta de 25 de ani, a impuscat 16 persoane din turnul de observare al campusului.

3. Columbine High School – 13 morti plus doi atacatori, 20 aprilie 1999, Littleton, Colorado. Elevii Eric Harris, 18 ani, si Dylan Klebold, 17 ani, au deschis focul in afara unitatii de invatamant si au omorat 12 copii si 1 profesor. Apoi s-au baricadat in biblioteca si s-au sinucis.

4. Red Lake High School – 9 morti plus atacatorul, 21 martie 2005, Red Lake, Minnesota. Jeffrey Weise, in varsta de 17 ani, a deschis focul la intamplare in liceu si a omorat noua oameni, printre care si pe bunicul sau, iar apoi s-a sinucis.

5. University of Iowa – cinci morti plus atacatorul, 1 noiembrie 1991, University of Iowa. Gang Lu, in varsta de 27 de ani, absolvent al universitatii, a tras la intamplare cu un revolver. Era furios pentru ca lucrarea sa doctorala nu fusese nominalizata pentru un premiu.

6. Scoala Amish – 6 morti plus atacatorul, 2 octombrie 2006, Nickel Mines, Pennsylvania. Charles Carl Roberts IV, in varsta de 32 de ani, a executat cinci fetite cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani, inainte de a se sinucide.

7. Jonesboro, Arkansas – 5 morti, 24 martie 1998, Jonesboro, Arkansas. Mitchell Johnson, in varsta de 10 ani, si Andrew Golden, in varsta de 8 ani, au adus sapte arme la scoala, au activat alarma de incendiu si au inceput sa traga in toti cei care se grabeau spre iesire. Patru copii au murit si un profesor. Cei doi au fost trimisi la un centru de detentie pentru minori si eliberati in 2005.

8. Cleveland Elementary School – 5 morti plus atacatorul, 17 ianuarie 1989, in Stockton, California. Patrick Edward Purdy a intrat in curtea scolii si a deschis focul cu o arma semiautomata. Cinci copii au murit iar alti 30 au fost raniti. Ulterior, Purdy s-a sinucis.

9. University of Arizona – trei morti plus atacatorul, 28 octombrie 2002, University of Arizona

Robert Flores, in varsta de 40 de ani, elev la o scoala de asistenti medicali, a impuscat un instructor in biroul acestuia, iar apoi a intrat intr-o sala de cursuri si a impuscat inca doi profesori, inainte de a-si pune capat zilelor.

10. Kent State University – patru morti, 4 mai 1970, Ohio. Trupele Garzii Nationale au ucis patru studenti care participau la protestele anti-razboi din campusul Kent State University.
Comentarii
  • Atentie la cei care au copii handicapati in familie.Ei nu se pot amesteca cu copii normali si trebuie separati in scoli separate. A nu se lasa la indemana lor arme de orice fel,chiar si un cutit sau o furculita poate deveni arma in mana handicapatului.

Adauga un comentariu