National

Monica Macovei l-a dat in judecata pe Catalin Ivan

Publicat: 15 ian. 2013
1

@ Ea argumenteaza ca acuzatiile lansate de Ivan „au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare” in care se spune ca e vorba despre „informatie falsa, acuzatie falsa si (…) de neacceptat”

Eurodeputatul PDL Monica Macovei anunta ca l-a dat in judecata pe europarlamentarul PSD Catalin Ivan „pentru repetatele acuzatii mincinoase, denigratoare si defaimatoare„, conform carora ea ar fi fost anchetata de o „Comisie de etica” a Parlamentului European. Monica Macovei a facut anuntul, marti, pe blogul sau.
„Am dat in judecata si postul Antena 3, care a preluat acuzatiile mincinoase ale lui Catalin Ivan fara nicio verificare si a adaugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus in instanta cele doua actiuni civile pe data de 28 decembrie 2012”, precizeaza Macovei.
Ea argumenteaza ca acuzatiile lansate de Ivan „au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare” in care se spune ca e vorba despre „informatie falsa, acuzatie falsa si (…) de neacceptat”. „In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European, care i-au dezmintit minciunile. Atitudinea vadit rauvoitoare si declaratiile mincinoase ale lui Catalin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul ca s-a aflat in campanie electorala. Declaratiile sale sunt cu atat mai grave, cu cat este seful delegatiei PSD in Parlamentul European si stie foarte bine comisiile si procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul ca acesta nu are o «Comisie de etica»”, arata Macovei.
Eurodeputatul PDL mentioneaza ca postul Antena 3 a preluat afirmatiile lui Ivan fara sa le verifice cu ea si la Parlamentul European si a fost de „rea credinta” prin difuzarea acuzatiilor de natura sa-i distruga imaginea, reputatia si credibilitatea.
Catalin Ivan a precizat ca nu priveste cu seriozitate demersul Monicai Macovei de a-l da în judecata, aratând ca aceasta actiune se înscrie în trendul democrat-liberalilor, care ataca în ultima vreme USL prin declaratii pentru a arata ca „fac treaba”.
Comentarii
Adauga un comentariu