National

Monica Macovei il someaza pe Iohannis

Publicat: 08 ian. 2015
1

Europarlamentarul Monica Macovei  este de parere ca ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) nu poate reprezenta un obiectiv al Romaniei, iar presedintele Klaus Iohannis a gresit cand a lansat aceasta tema in spatiul public.

Macovei considera ca prioritatea sefului statului trebuia sa fie imunitatea parlamentarilor si a ministrilor parlamentari care au dosare penale.

Citeste si Ce se intampla cu DOSARUL lui Klaus Iohannis. Raspunsul sefei ICCJ, Livia Stanciu

„Trebuie sa se inteleaga foarte bine faptul ca, in primul rand, obiectivul Romaniei nu este ridicarea MCV. Obiectivul Romaniei este ca lupta impotriva coruptiei si functionarea sistemului judiciar sa fie ireversibile. Definitive si ireversibile, indiferent cine vine la putere. De asta si consider ca presedintele Iohannis a pus gresit problema(…). Problema nu este eliminarea MCV intr-un an, in doi, in trei, ci rezolvarea acestei chestiuni privind independenta totala pentru justitie in lupta impotriva coruptiei. Si, cand spun asta, ma refer la lipsa interventiilor politice (…)“, scrie Monica Macovei, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Inca un jurnalist care il ataca pe Iohannis: „A comis-o!”

„Ceea ce trebuia sa propuna Klaus Iohannis era sa se ridice imediat si fara exceptie imunitatea parlamentarilor si a ministrilor parlamentari care au dosare penale; sa se adopte regulamentul Camerei, care prevede vot public si ridicarea imuniattii in 48 de ore (…) Preferam ca presedintele Johannis sa faca apel la politicieni sa nu mai faca declaratii publice impotriva justitiei, impotriva judecatorilor si a procurorilor, impotriva DNA. Adica preferam ca presedintele Iohannis sa aiba declaratii foarte transante si sa nu o scalde cu independenta justitiei, mai ales in lupta cu coruptia politica (…)“, mai scrie eurodeputatul.

Citeste si Klaus Iohannis, criticat dur de Monica Macovei

Monica Macovei vorbeste si despre liberalii si social-democratii certati cu legea. „Presedintele Iohannis trebuie sa aiba pozitii foarte transante si sa inceapa sa ia masuri simple si clare, inclusiv sa fie dati afara din PNL toti cei care au votat in scoaterea parlamentarilor din competenta unui sfert din codul penal. Iohannis poate sa faca asta in PNL si, la randul sau, ca presedinte, sa-i ceara lui Ponta sa dea afara din PSD, daca tot se adreseaza domnul Johannis intregii clase politice. Haide sa punem punctul pe > ! De ce avem inca MCV?!…Pentru ca nu avem vointa politica ireversibila, clara si totala pentru lupta cu coruptia politica. (Declaratii la solicitarea ziarului Ring)“, concluzioneaza Macovei.
Adauga un comentariu