Eveniment-Social

Momente socante. Un barbat a fost lasat sa moara cu zile intr-o cladire-simbol a Iasului

Publicat: 18 mart. 2015
1

@ Scenele sunt de o intensitate si cruzime greu de imaginat @ Zeci de minute un om a fost supus unei experiente duse la limita extrema @ El a fost la un pas sa-si piarda viata, iar acum nu se stie daca va mai apuca sa-si vada copiii @ Putini sunt cei care ar gandi ca asa ceva mai este posibil in zilele noastre

Drama de nedescris pentru cunoscutii unui barbat din Iasi. Un tata a doi copii, ce facea naveta la munca in Iasi, se zbate intre viata si moarte dupa ce a suferit o hemoragie cerebrala in timp ce se afla la serviciu. Viata lui Alexandru Vornicu, in varsta de 52 ani, atarna acum de un fir de ata, pentru ca in cazul sau nu a fost nimeni prin preajma sa-i acorde primul ajutor. Angajat al Serviciului Public Judetean de Paza si Protectie, subordonat Consiliului Judetean, Alexandru Vornicu facea periodic naveta intre comuna Lungani si municipiul Iasi pentru a veni la serviciu.

Barbatul avea probleme mai vechi si a ignorat sfatul medicilor ce i-au recomandat sa o lase mai usor cu drumurile lungi pentru a-si proteja sanatatea. Se pare insa ca Alexandru Vornicu isi dorea inca sa lucreze si a ales sa nu tina cont de aceste sfaturi. In ultima vreme era mai mult singur. De sotie s-a despartit acum mai multi ani, iar copiii au ales sa ia calea strainatatii, tocmai in Italia, pentru o viata mai buna. Astfel, viata lui Alexandru Vornicu a insemnat in ultimul an doar serviciul pe care il avea la Iasi si pe care nu a vrut in ruptul capului sa-l abandoneze. Saptamana trecuta a venit ca de obicei la munca si dimineata, in jurul orei 06:00 a intrat in tura. Nimic nu prevestea insa nenorocirea ce avea sa se produca.

Alexandru Vornicu se afla singur in incinta Centrului Expozitional Moldova cand a cazut brusc din picioare dupa un atac cerebral. Timp de cateva ore acesta ar fi stat inconstient pe podeaua rece fara ca cineva sa se sesizeze ca ar fi patit ceva. Abia la cateva ore, cand Alexandru Vornicu nu a mai trimis raportul periodic catre baza s-a sesizat cineva ca ar putea fi ceva in neregula. Barbatul in varsta de 52 de ani a fost gasit in stare de inconstienta tocmai in ziua sa de munca. „Era in timpul serviciului cand a cazut brusc. Stiu ca era singur acolo cand s-a intamplat nenorocirea. I-a mai spus doctorul sa fie mai linistit, insa a ignorat in ultimul timp aceste avertismente. Speram sa fie bine si sa scape din acest chin”, au aratat apropiatii lui Alexandru Vornicu. Nimeni nu stie cate minute a zacut Alexandru Vornicu pana ca cineva sa se sesizeze si sa se intereseze de soarta lui.

Plimbat intre spitale

Culmea, in momentul in care a fost descoperit inconstient si a fost anuntat serviciul 112, Vornicu a fost transportat initial la Spitalul Sf. Spiridon la Unitatea de Primire Urgente. Cunoscutii sai au aratat ca aici nu i s-a facut mare lucru si abia dupa alte cateva zeci de minute s-a decis transferul sau catre Spitalul Clinic de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu” pentru investigatii mai complexe. Practic, in cazul sau s-a pierdut timp pretios pentru ca a fost adus la Spiridon aproape degeaba. La Neurochirurgie a fost operat, insa starea sa este in continuare critica. In ziua fatidica, el facea o tura de 12 ore, iar cei de la baza au intrat la banuieli dupa ce nu a mai trimis raportul la doua ore. Insa abia in jurul orei 20:00 ar fi fost descoperit intins pe jos in stare de inconstienta. Acum, toti cunoscutii lui vor sa-i intinda o mana de ajutor. Simpli colegi de serviciu ai barbatului vor si ei sa-i ofere un sprijin si sa adune o suma de bani pentru tratament. Reprezentantii Serviciului de Paza nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu situatia lui Alexandru Vornicu.
Adauga un comentariu