Actualitate

Momente ingrozitoare pentru vedeta avocaturii iesene! Dezvaluiri incendiare despre primele zile petrecute in puscarie

Publicat: 30 iun. 2015
1

@ Drama prin care trece Mihail Vlasov in spatele gratiilor este de-a dreptul infioratoare @ Soarta l-a facut sa ajunga in aceeasi celula in care a fost cazat bunul sau amic Relu Fenechiu @ Primele zile nici nu a vrut sa vorbeasca cu colegii de celula @ Starea de sanatate a acestuia s-a deteriorat si deja a inceput sa fie prezent aproape in fiecare zi la cabinetul medical @ „Vlasov este de-al nostru. Smecher a fost in libertate, smecher va fi si aici cu noi. Acum am auzit ca este suparat, dar sigur cand isi va reveni ne va provoca la table si barbut. Oricum el a mai trecut prin puscarie pe vremea lui Ceausescu si stie bine cum merge treaba aici. El are stofa de golan, se va descurca fara probleme aici”, a declarat un coleg de suferinta de-al lui Vlasov

Excelenta Sa Mihail Vlasov a fost incarcerat pe data de 18 iunie 2015. A fost luat de la vila sa din zona Sarariei si dus in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Acum se afla in perioada de carantina. A fost inchis intr-o camera alaturi de alti sapte detinuti intr-o zona mai buna a unitatii de detentie. Este inchis pe Sectia a IX-a, chiar in camera in care a stat o perioada destul de lunga fostul sau amic Relu Fenechiu.

Inca nu s-a intalnit cu acesta din urma in spatele gratiilor pentru ca intre timp Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul Vaslui. Chiar daca a iesit zambind din casa in momentul in care a fost ridicat de politisti, dupa ce a ajuns in spatele gratiilor lucrurile s-au schimbat radical. Nu i-a venit sa creada ca i se poate intampla asa ceva si a avut dese caderi nervoase. Primele zile nici nu a vrut sa vorbeasca cu colegii de celula. In ultimele zile, starea de sanatate a acestuia s-a deteriorat destul de mult. A inceput sa petreaca ore in sir stand la coada alaturi de ceilalti detinuti la usa cabinetului medical din interiorul penitenciarului. „L-am vazut de mai multe ori asteptand la usa cabinetului medical. Statea cuminte cu mai multe documente medicale in mana si astepta sa-i vina randul ca la orice detinut. Este un om foarte trist. Este clar ca nu s-a asteptat niciodata sa ajunga in aceasta situatie. Nu prea vorbeste cu nimeni, pare sa nu-si dea seama ce se petrece in jurul lui. Este dureros sa ajungi aici la peste 70 ani dupa o viata in care ai avut toata lumea la picioare”, a declarat o sursa din cadrul penitenciarului iesean.

Nu a solicitat protectie speciala

Desi toata lumea se astepta sa formuleze cerere pentru a intra intr-un regim special, de detinuti protejati, Mihail Vlasov nu a formulat o astfel de cerere. O astfel de cerere l-ar fi putut ajuta sa beneficieze de un regim de detentie preferential, similar cu cel de care a avut parte Relu Fenechiu. „Vlasov este de-al nostru. Smecher a fost in libertate, smecher va fi si aici cu noi. Acum am auzit ca este suparat, dar sigur cand isi va reveni ne va provoca la table si barbut. Oricum el a mai trecut prin puscarie pe vremea lui Ceausescu si stie bine cum merge treaba aici. El are stofa de golan, se va descurca fara probleme aici. Nu trebuie protejat ca stie el sa se protejeze mai bine decat Fenechiu sau altii ca el”, a spus un detinut care il asteapta de Vlasov pe sectia cu regim inchis. Dupa perioada de carantina, Vlasov ar trebui sa fie mutat intr-o alta cladire a penitenciarului, loc in care sunt cazati cei care au savarsit infractiuni mai grave. Pe data de 18 iunie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea lui Mihail Vlasov la executarea unei pedepse de cinci ani de inchisoare. Nu se astepta la un asemenea verdict avand in vedere ca la ultimul termen de judecata a avut un discurs emotionant, prin care a incercat sa convinga instanta de judecata de faptul ca este nevinovat.

Acuzatiile

Potrivit rechizitoriului trimis de procurori pe rolul instantei de judecata, pe data de 2 septembrie 2013, o societate comerciala a sesizat Camera de Comert si Industrie a Romaniei Curtea de Arbitraj Comercial International, cu o actiune arbitrala formulata împotriva denuntatorului si a unei alte persoane. „Obiectul actiunii era reprezentat de obligarea celor doi pârâti sus-mentionati la plata, în solidar, a sumei de 5.500.000 de lei, reprezentând daunele suferite de reclamanta ca urmare a nerespectarii, de catre acestia, a contractelor de management comercial si management financiar. Judecarea acestei actiuni a fost amânata de mai multe ori, unul dintre termene fiind stabilit pe data de 19 martie 2014. Printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail ar fi interesat de industria de tipar din România si ca acesta din urma ar dori sa-l cunoasca. La data de 13 martie 2014, în urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat în sediul Camerei de Comert si Industrie a României”, se arata in rechizitoriul procurorilor. La discutiile dintre omul de afaceri si Mihail Vlasov, acesta din urma i-a spus ca va pierde procesul in cazul in care refuza sa-i plateasca o suma de bani. Întrucât denuntatorul nu-si manifesta disponibilitatea remiterii sumei de bani, inculpatul Vlasov Mihail i-ar fi spus direct ca, pentru câstigarea procesului, ar trebui sa-i dea suma de 1.000.000 de euro. Flagrantul a fost organizat pe data de 18 martie 2014, atunci cand soferul lui Vlasov a fost prins cu banii in geanta.
Comentarii
 • Excelența sa, golanul între intelectuali și intelectualul între golani a ajuns acolo unde demult timp îi era locul. În rest, băiat bun când dormea.

  • Dupa id-ul pe care-l ai si dupa cite stii de el, am impresia ca esti vreun apropiat care a mincat o piine buna in casa lui si acum scuipa. Esti o napirca proasta. Nu cumva esti de pe la tirgu neamt?

 • ” Excelenta ” a ajuns acolo unde-i este locul ….LOcul de pe Sararie este blestemat …
  Draga Viviana , vinde acea casa , care ti-a adus numai necazuri
  Pacat !!! Casa Wanda nu va adus ” FERICIREA ” la care sperati !!!i ! Cumpara-ti un ap de bloc ….modest …si vei vedea ca vei fi mult mai fericita !
  ” Fericiti , cei saraci cu duhul ” ….nu hotii si imbuibatii ….

 • Mișu pișu,a pierdutt trenul cu bani..
  Ce să-i faci,asta e viața si cu bune și cu rele.
  Banii lui și ai tovarășilor lui sunt furați de la voi,contribuabililor.
  E bine sa fii „deștept”

Adauga un comentariu