Eveniment-Social

Momente de har pentru pelerinii ieseni, la poarta sfanta a catedralei „Sfanta Fecioara Maria, Regina”

Publicat: 25 oct. 2016
1
Aproximativ o mie de credinciosi din toate parohiile Decanatului de Iasi au mers sambata, 22 octombrie 2016, in pelerinaj la poarta sfanta din catedrala „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi. Pelerinajul a culminat cu sfanta Liturghie de la ora 11.00, prezidata de PS Petru Gherghel, avandu-l alaturi pe pr. Benone Lucaci, decan de Iasi, si alti 19 preoti. La acest eveniment au participat credinciosi din Barlad, Baltati, Belcesti, Cotnari, Dancu, Focuri, Horlesti, Husi, Iasi, Podu Iloaiei, Raducaneni, Targu Frumos si Vaslui.
In dimineata zilei de sambata, pelerinii din decanatul Iasiului, insotiti de pastorii lor sufletesti au venit in pelerinaj la poarta sfanta din catedrala mare din Iasi. PS Petru Gherghel i-a intampinat pe pelerini, salutandu-i si vorbindu-le despre semnificatia pelerinajului si simbolistica trecerii prin poarta jubiliara. Dupa trecerea prin poarta sfanta a urmat ritualul penitential si recitarea sfantului Rozariu, timp in care cei care au dorit au putut participa la sacramentul Spovezii.
Sfanta Liturghie a fost prezidata de PS Petru Gherghel. La predica, Excelenta sa a vorbit despre milostivirea lui Dumnezeu. „Poate ca unii cred ca se vorbeste prea mult despre milostivire, dar, de fapt, niciodata nu este de ajuns, ci trebuie vorbit mereu despre acest dar al lui Dumnezeu care este iubire vesnica. Niciodata nu este suficient sa vorbesti despre aceasta iubire pentru ca Dumnezeu nu oboseste niciodata sa-si arate iubirea si milostivirea. Mai degraba obosim noi sa-i cerem aceasta indurare”. La sfarsitul omiliei, Preasfintitul i-a indemnat pe credinciosi sa inteleaga cat de milostiv este Domnul si sa devina milostivi fata de cei din jurul lor.

Citeste si: Punct final al hramului Cuv. Parascheva, la Iasi. Iata datele finale ale pelerinajului

La finalul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel i-a felicitat pe parintele decan de Iasi, Benone Lucaci, pe toti preotii parohi si vicari, pe toate persoanele consacrate din acest decanat si pelerinii care au venit sa treaca prin poarta sfanta pentru aceasta initiativa.
Toti pelerinii au trait cu evlavie si in mod activ celebrarea liturgica, prin raspunsuri, cantari si rugaciuni si prin impartasirea cu trupul lui Cristos.

Citeste si: Iasul a devenit centrul ortodoxiei romanesti. Mii de oameni au luat cu asalt orasul – GALERIE FOTO, VIDEO

Inainte de binecuvantarea finala cu relicva sfantului Ioan Paul al II-lea, sambata, 22 octombrie, fiind si comemorarea lui, toti cei din catedrala s-au rugat dupa intentia Sfantului Parinte pentru obtinerea indulgentei jubiliare.
Au fost momente de har pentru toti pelerinii, momente in care s-a putut citi pe chipurile celor din catedrala bucuria deschiderii spre milostivirea lui Dumnezeu, bucuria reinnoirii sufletesti si a angajamentului de a fi mai buni, mai atenti si milostivi, asa cum este Tatal nostru ceresc.Adauga un comentariu