Eveniment-Social

Moment istoric pentru ieseni. Acest document va influenta semnificativ evolutia orasului

Publicat: 01 oct. 2015
1

@ Moment de istorie consemnat la Muzeul Unirii @ Universitatile din Iasi si-au declarat sustinerea pentru proiectul din anul 2021

Simpozionul International Monumentul. Traditie si Viitor„, gazduit de Muzeul Unirii din Iasi în perioada 1-4 octombrie, a fost ieri locul de desfasurare al unui eveniment de mare anvergura. Oficialitati si personalitati din domeniul cultural, academic si administrativ s-au reunit în cadrul acestor manifestari pentru a spori semnificativ sansele municipiului Iasi de a obtine titlul de Capitala Culturala Europeana. Mai exact, reprezentanti ai tuturor universitatilor din municipiu s-au întalnit în cadrul unei scurte sedinte cu primarul interimar, Mihai Chirica. Aceasta întalnire a avut ca scop declararea sustinerii proiectului Iasi Capitala Culturala Europeana de catre întreg mediul academic.

„Este un moment foarte important pentru candidatura Iasului la titlul de Capitala Culturala Europeana. Este momentul în care mediul academic iesean, practic cele mai reprezentative universitati de stat si private, îsi declara sustinerea pentru acest proiect Iasi 2021. Suntem extrem de încantati si de onorati ca putem construi acest proiect împreuna”, a declarat Iulian Boia, directorul executiv al Fundatiei Iasi Capitala Culturala Europeana. In acest sens s-a semnat si un document, pe care si-au pus parafa toti rectorii sau pro-rectorii universitatilor din Iasi si, bineînteles, Mihai Chirica. Acest act urmeaza sa fie anexat dosarului de candidatura a municipiului.

„Este un moment extrem de important pentru orasul nostru în sustinerea candidaturii de Capitala Europeana a Culturii. Astazi am invitat toate universitatile iesene, atat cele de stat cat si cele private, pentru a semna împreuna un acord de sustinere a acestui proiect. Tin sa mentionez ca am invitat în primul rand universitatile, pentru ca reprezinta un simbol al acestui oras. In cursul saptamanii viitoare vom depune dosarul la Ministerul Culturii si avem toata speranta ca a fost un moment de bun augur”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi. Desi evenimentul a fost primit cu bratele deschise de aproape toti participantii, unul dintre reprezentantii unei importante universitati din Iasi s-a aratat sceptic în ceea ce priveste sansa municipiului Iasi în fata celorlalte orase participante.

„Nu am fost si nu sunt de acord cu modul de lupta pentru atingerea acestui obiectiv. Ne-am trezit prea tarziu si, desi sunt optimist, cred ca Iasul nu are nici o sansa”, a declarat Gheorghe Iacob, pro-rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC). Acesta a fost un prim pas în atragerea sustinerii institutiilor importante si emblematice pentru municipiu, în cursa pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana în anul 2021.
Adauga un comentariu