Sport

Moment istoric in tenisul mondial! Roger Federer a incheiat colaborarea cu Stefan Edberg

Publicat: 09 dec. 2015
1

Roger Federer, fostul lider al clasamentului ATP, a pus capat colaborarii cu suedezul Stefan Edberg, asa cum convenisera cei doi anterior, urmând sa lucreze în continuare cu croatul Ivan Ljubicic. Federer se va pregati si de acum înainte cu actualul sau antrenor, elvetianul Severin Luthi, cu care colaboreaza din 2008, dar va fi consiliat, de asemenea, de Ljubicic, care a pus capat carierei de jucator în 2012, precizeaza AFP. Federer si Edberg au ramas într-o relatie buna, iar încheierea colaborarii lor era prevazuta de aproximativ un an, au precizat ce doi.

„Dupa doi ani plini de succese, vreau sa-i multumesc lui Stefan Edberg, idolul copilariei mele, pentru ca a acceptat sa se alature echipei mele”, a explicat elvetianul, actualul numar 3 mondial, pe contul sau Facebook. „A fost un vis care a devenit realitate. Desi aceasta colaborare era stabilita sa dureze doar un an, Stefan a acceptat sa-si prelungeasca experienta în acest sezon, ceea ce am apreciat foarte mult. El m-a învatat multe lucruri, iar influenta sa asupra jocului meu va dura. Va face mereu parte din echipa mea”, a continuat Federer. La rândul sau, Edberg a explicat ca a trait „doi ani superbi”. „Dupa un incredibil an 2014, am decis sa continui înca un an, spunând însa clar ca acela va fi ultimul an”, a reamintit suedezul, câstigatorul a 6 titluri de Grand Slam în cariera sa. „Cred ca Roger are înca multe de facut în tenis si ca poate câstiga alte mari turnee”, a adaugat Stefan Edberg.

În vârsta de 34 ani, Federer nu a mai câstigat un trofeu major de la editia 2012 de la Wimbledon. El a reusit un frumos sezon 2015, pe parcursul caruia a cucerit sase titluri, unul dintre ele la Mastersul 1.000 de la Cincinnati, în finala caruia l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic, de care a trecut si în ultimul act de la Dubai. Sârbul si-a luat însa revansa în fata elvetianului în finalele turneelor de Grand Slam de la Wimbledon si US Open, dar si în ultimul act de la Turneul Campionilor. Roger a terminat anul cu 63 de victorii si 11 înfrângeri. Ivan Ljubicic, un prieten apropiat al lui Roger Federer, a fost numarul 3 mondial si l-a antrenat începând din 2013 pe canadianul Milos Raonic. Federer intentioneaza sa înceapa sezonul 2016 cu participarea la turneul de la Brisbane (Australia), care va debuta pe 3 ianuarie.
Adauga un comentariu