Eveniment-Social

Moment istoric deosebit, la Iasi!

Publicat: 10 oct. 2016
1
Luni, 10 octombrie 2016, inca de la ora 16:00, in Sala „B.P. Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Mihai Eminescu” din Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi organizeaza evenimentul intitulat „Oamenii de langa noi. Minoritatea evreiasca in viata Iasului de altadata”. 

Citeste si: Expozitia „Samaritenii din Markowa”, la Palatul Culturii

Activitatile propuse in cadrul acestui eveniment sunt expresia solidaritatii sub care debuteaza Zilele Iasului. Participa profesori, elevi, membrii ai Comunitatii evreiesti, reprezentanti ai institutiilor de cultura si organizatiilor nonguvernamentale, din dorinta de a onora adevarul istoric si de a mentine vie memoria victimelor Holocaustului din Romania. Invitati marcanti la acest eveniment sunt: prof. univ. dr. Bogdan Maleon, directorul BCU Iasi, prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon, de la Facultatea de Istorie a UAIC Iasi, Abraham Ghiltman, presedintele Comunitatii evreilor din Iasi, Dana Lungu, de la Editura UAIC Iasi si Florin Bobu, curator al Asociatiei „1+1”. 

Citeste si: Marele savant Mircea Eliade, comemorat la Biblioteca Central Universitara din Iasi

In cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte educationale realizate de profesorii de istorie si de elevii din judetul Iasi cu ocazia Comemorarii Nationale a Holocaustului, in ziua de 9 octombrie. Adauga un comentariu