Eveniment-Social

Moment incitant la sedinta directorilor cu sefii ISJ Iasi

Publicat: 02 apr. 2014
1

Astazi, un moment extrem de interesant s-a petrecut in cadrul sedintei directorilor din invatamantul preuniversitar iesean. Invitati la intrunire, liderii celor mai importante sindicate din invatamantul preuniversitar iesean, respectiv prof. Laviniu Lacusta, presedintele USLIP, si prof. Violeta Amariei, presedintele Aliantei Sindicale „Gh. Asachi”, au tinut sa transmita un mesaj deosebit.

„Noi am anuntat chiar in aceasta sedinta cu directorii faptul ca vom merge in instanta pentru a vedea opinia justitiei in legatura cu faptul ca profesorii nu au fost platiti pentru munca depusa in cadrul simularilor examenelor nationale. Ministerul Educatiei este cel impotriva caruia ne indreptam. Aici as vrea sa spun ca deja am facut tabele cu semnaturi, fiind vorba de cei implicati in procesul de evaluare. Peste 400 dintre ei au semnat ca sunt de acord cu actiunea noastra juridica”, a precizat prof. Laviniu Lacusta.

Citeste si Topul celor mai bine platiti profesori universitari din Romania

Acestia au aratat ca, dupa derularea ultimelor simulari la Examenele Nationale (Evaluarea Nationala, Bacalaureat – n.r.), profesorii implicati au fost nevoiti sa faca munca benevola, fara a fi remunerati, asta in conditiile in care inclusiv sefa ISJ, prof.dr. Camelia Gavrila a recunoscut ca a existat o stare generala de nemultumire cu privire la aceasta situatie. In plus, Amariei a tinut sa arate ca discutiile privind elaborarea unui nou cod de etica ar trebui sa aiba prevederi care sa-i vizeze si pe parinti, nu doar pe profesori.
Adauga un comentariu