Eveniment-Social

Moment important pentru catolicii din Iasi – FOTO

Publicat: 01 dec. 2014
Ieri, 30 noiembrie, in Catedrala „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi, in cadrul Liturghiei de la ora 11:00, prezidata de PS Petru Gherghel, a fost marcata inceperea Anului pastoral dedicat Vietii Consacrate. Alaturi de PS Petru Gherghel au mai fost si PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, parintele Alois Fechet, responsabil cu Oficiul pentru Viata Consacrata, dar si alti 38 de preoti. Procesiunea de la inceputul sfintei Liturghii a fost compusa nu doar din preoti, episcopi si ministranti, iar acestora li s-au alaturat si cateva surori si un frate, reprezentand diferite congregatii.
Deschiderea de la Iasi si din celelalte parohii a unui timp dedicat cunoasterii si aprofundarii misiunii persoanelor consacrate a avut loc in acelasi timp cu inceperea Anului Vietii Consacrate pentru intreaga Biserica, prin Liturghia celebrata in bazilica „Sfantul Petru” din Vatican. Expresia „persoane consacrate” se refera indeosebi la calugari, calugarite si preoti calugari care s-au consacrat lui Cristos si practica sfaturile evanghelice: ascultarea, saracia si viata curata. Se deosebesc prin activitatea lor si prin haina pe care o poarta. Locuiesc in manastiri sau in conventuri, ocupandu-se in mod deosebit de rugaciune, opere de caritate, ingrijirea bolnavilor, educarea copiilor si a tinerilor.
In Moldova sunt 56 de ordine si congregatii, dintre care 13 masculine si 43 feminine, cu 103 case unde isi desfasoara activitatea. In cele 56 de congregatii sunt 170 de preoti si frati si 422 de surori. Cu ocazia deschiderii Anului Vietii Consacrate, PS Petru Gherghel a trimis o scrisoare pastorala in care, prezinta contextul dedicarii vietii consacrate a noului an pastoral. Adauga un comentariu