National

Moise Guran – Vreau sa intelegem exact de ce a scazut economia in trimestrul doi

Publicat: 14 aug. 2014
1

Conform estimarii flash, PIB-ul a scazut cu un ritm trimestrial de 1% in trimestrul II.

Surpriza negativa a provenit de la componenta investitii productive (…) evolutie nefavorabil influentata de contractia investitiilor publice, deteriorarea perceptiei de risc investitional, in contextul tensiunilor geopolitice din regiune (Ucraina), dar si a anului electoral.

Citeste si Romanii au o relatie speciala cu munca: prea multi n-au nicio treaba

Distorsiuni temporare pentru planurile investitionale ale companiilor au fost introduse si de masurile fiscalbugetare implementate in prima jumatate a anului: acciza la carburanti si taxele pe constructii speciale.

Componenta consum privat a avut o contributie favorabila la formarea dinamicii PIB in trimestrul II, fapt reflectat de performanta comertului cu amanuntul (ritm anual de peste 8%).

Cererea externa neta a avut o contributie negativa la dinamica PIB, dat fiind ca importurile au crescut cu un ritm mai rapid decat exporturile. (Sursa BT MacroFocus)

Citeste si Ce culoare au banii presedintelui?

Domnu‘ Voinea, a crescut consumul, sunteti multumit? Domnu’ Sova, cum e dom’le cu planurile de autostrazi? De ce nu ne mai explicati dumneavoastra cum a crescut acciza la benzina ca sa cheltuim neaparat, dar neaparat, 50 de milioane de euro pe hartogaraie care expira oricum pana va apucati de treaba?

Domnu‘ Voinea, cum e dom’le cu taxa aia pe infrastructura? Cum e dom’le cu taxarea investitiilor in infrastructura intr-o tara care nu are nici investitii, nici infrastructura?

A crescut consumul… mama, da‘ ce a mai crescut! Direct in importuri s-a dus cresterea! Sperati sa finantati cresterea alocatiilor sociale din cresterea TVA-ului cauzat de cresterea consumului. Numai ca la TVA nu se vede mai nimic, caci la noi consumul creste pe evaziune fiscala. Iar acum chiar ca nu va mai aproba nici dracu’ scaderea CAS, desi exact stimularea  muncii este cea care lipseste din aceasta poza.

De aia zic… nu e caru’ de vina, boii sunt.

Citeste si Isarescu, ultimul mohican intr-o BNR pesedizata

Sursa: biziday.ro
Adauga un comentariu