Local

Modificari importante in contractele proiectelor finantate prin AFIR

Publicat: 10 iul. 2016
1

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a modificat manualul operational de achizitii pentru beneficiarii privati ai Programului National de Dezvoltare Rurala 2014- 2020. Noua versiune a Manualului precizeaza faptul ca, toate contractele cu valoare mai mare de 15.000 euro (fara TVA) vor fi adjudecate prin procedura de selectie de oferte, doar daca se publica pe site-ul www.afir.info o invitatie de participare si dosarul cererii de oferte. În plus, adjudecarea contractului se poate face si pe baza unei singure oferte primite on-line, daca aceasta oferta este conforma din punct de vedere tehnic si financiar.

„Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale asigura, prin intermediul paginii oficiale de internet www.afir.info, derularea on-line a achizitiilor realizate pentru implementarea proiectelor de investitii finantate cu fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2020”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Pe de alta parte, AFIR a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Submasura 6.5 „Schema pentru micii fermieri” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Pentru a putea beneficia de aceasta submasura, fermierul trebuie sa fi accesat cel putin un an Schema Simplificata pentru Micii Fermieri din cadrul Pilonului I, campania 2015, aferenta cererii unice de finantare de la APIA Iasi.

De asemenea, pentru a putea accesa aceasta submasura pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierul sa notifice APIA Iasi ca doreste retragerea din schema simplificata. Data limita pâna la care fermierii pot notifica APIA pentru retragerea din schema simplificata pentru Micii Fermieri este 15 iulie 2016.
Adauga un comentariu