Eveniment-Social

Modernizarea Gradinii Copou va fi cap de lista la finantarile europene

Publicat: 20 aug. 2014
1

Gradina Copou ar urma sa faca obiectul primului proiect cu finantare europeana pe care primaria il va depune pe programul de finantare al UE pe intervalul 2014 – 2020. Desi deocamdata sunt cunoscute aspecte din proiect doar in linii generale, cei din primarie sustin ca proiectul la care lucreaza arhitectul Chirita Marian Jan a facut deja obiectul unor discutii atat la Directia Judeteana de Cultura, cat si in cadrul Comisiei de Cultura din primarie.

Practic, saptamana viitoare este programata o intalnire a specialistilor care au lucrat la acest proiect, ulterior acesta urmand sa treaca prin Consiliul Local, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, aceste detalii ramanand deocamdata neprecizate.

Toate soclurile de statuie care nu seamana unele cu celelalte trebuie facute in acelasi tipic. Se are in vedere reorganizarea aleilor Junimistilor pentru ca personalitatile s-au cam amestecat. Se vrea inclusiv organizarea unei alei a scriitorilor contemporani. Se are in vedere sa nu se schimbe niciun aliniament, nici de arbori, nici de altfel de vegetatie. Toate golurile vor fi completate cu acelasi tip de arbori, in special acolo avem tei si deja am identificat toti arborii care au fost distrusi de-a lungul timpului de vreme, urmeaza sa fie inlocuiti tot de arbori din specia tei. Boschetii din jurul statuii Obeliscul cu lei vor trebui sa dispara, acolo va fi construita o peluza cu flori, celelalte doua aliniamente vor ramane nemodificate. In general se are in vedere o improspatare a vegetatiei, nicidecum diminuarea ei„, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, Casa de Cultura Mihai Urscahi nu va fi reabilitata, urmand in schimb sa fie construit un mic amfiteatru in spatele acesteia.
Adauga un comentariu