Eveniment-Social

Modernizarea aeroportului, cu 80 milioane Euro mai ieftina

Publicat: 28 feb. 2008
1

• Presedintele Consiliului Judetean si prefectul Marius Bodea sustin ca au convins Executivul sa finanteze lucrarile de modernizare a Aeroportului International Iasi • „Pentru acest proiect am primit sprijinul Ministerului Economiei si Finantelor. Suma necesara acestui proiect va fi virata intr-un termen foarte scurt pentru inceperea lucrarilor”, a precizat prefectul Marius Bodea

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Lucian Flaiser, si prefectul Marius Bodea au ajuns in cele din urma la un acord in ceea ce priveste modernizarea Aeroportului din Iasi. Astfel, cei doi au declarat ca institutiile pe care le conduc vor finaliza impreuna proiectul privind modernizarea aeroportului.

„Pentru acest proiect am primit sprijinul Ministerului Economiei si Finantelor. Suma necesara acestui proiect va fi virata intr-un termen foarte scurt pentru inceperea lucrarilor. In acest scop, noi am trimis toata documentatia catre capitala si speram ca aceasta ne va fi returnata in cel mai scurt timp”, a precizat prefectul Marius Bodea. Acesta a mai amintit ca cei cinci proprietari care detin terenuri in zona in care va fi construita pista vor primi teren in alta parte. Mergand pe aceeasi linie, presedintele CJ Iasi a precizat ca in cazul in care unul din proprietari isi va schimba optiunea, ar putea fi actionat in judecata. Proiectul privind Aeroportul International Iasi se va extinde undeva la 300 hectare de teren si datorita faptului ca se doreste o dezvoltare ulterioara a aerogarii. Modernizarea aeroportului iesean va consta, pe langa realizarea unei piste elastice, si in constructia unui terminal pentru pasageri si a unei zone cargo pentru avioane. Suma pe care presedintele CJ Iasi a avansat-o este de aproximativ 120 milioane de Euro, cu 80 milioane de Euro mai putin decat se preconizase initial. „In primul rand, noi vrem sa realizam pista. Cu ajutorul ei se vor efectua si zboruri cu avioane mai mari. Pe urma vom realiza terminalul pentru pasageri si zona cargo, pe care o vom concesiona”, a precizat Lucian Flaiser, presedintele CJ Iasi. Flaiser a mai mentionat faptul ca actuala pista nu va fi distrusa, ea va ramane pentru avioanele mai mici. Noua pista ar putea fi gata in aproximativ jumatate de an.
Comentarii
  • Lamuriti-ma!
    Acum cateva luni Vosganian se ruga de institutiile iesene sa modernizeze aerorportul, spunand la acea vreme, ca banii pentru lucrari au fost virati.
    Dupa care tot din presa am auzit ca banii au plecat inapoi pentru ca nu au fost folositi.
    Si acum presedintele CJ si prefectul ne explica noua ca „au convins Executivul sa finanteze lucrarile”. As spune mai degraba ca au fost convinsi de guvern sa puna mana sa faca treaba. Sau poate ca hartogaria a fost deblocata in onoarea noului prefect.
    Mi se face greata.

Adauga un comentariu