Eveniment-Social

Mobilizare in forta a medicilor de la Institutul de Gastroenterologie Sf. Spiridon

Publicat: 21 dec. 2014

@ Un gest de milioane a fost posibil datorita unei sectii intregi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi @ Au fost puse la punct toate detaliile, iar rezultatul s-a vazut pe chipul senin al celor luati prin surprindere

Pentru cateva ore, medicii de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi au lasat halatele albe pentru a face un gest emotionant. Mai multi specialisti s-au mobilizat si incarcati cu daruri au trecut pragul a doua camine de batrani din Iasi. Ieri a fost ziua dedicata bunicilor, acestia fiind asigurati ca sunt cei mai iubiti dintre pamanteni. Chiar daca isi traiesc zilele intr-un cadru institutionalizat, aceste persoane au primit cu fruntile descretite vizita medicilor de la Spitalul Sf. Spiridon. Batranii de la Casa Sf. Iosif si de la Caminul de batrani Sf. Imparati Constantin si Elena au fost colindati de cei mai tineri, care fac parte din cor.

Prof. dr. Carol Stanciu a reusit, prin cuvinte emotionante, sa incalzeasca chiar si pentru cateva clipe sufletele celor uitati poate de propria familie. Aproximativ 200 de pachete au fost impartite batranilor, unii in scaune cu rotile, altii incercati de suferinta. In fiecare sacosa s-au gasit fructe, dulciuri, dar si obiecte vestimentare pentru fiecare categorie in parte. Totul a fost posibil prin organizarea extraordinara a personalului medical din cadrul Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi.

„Am venit cu sufletul deschis impreuna cu colegii mei pentru a descreti fruntile acestor batrani. Am incercat sa facem un gest crestinesc in fiecare an, chiar in mijlocul celor care au nevoie de atentia noastra, in special in pragul sarbatorilor de  iarna. Au fost impartite aproximativ 180 de pachete celor de la Casa Iosif si de la Caminul de batrani Constantin si Elena. Speram sa aiba cat mai putin nevoie de medici, sa fie sanatosi si sa poarte in suflet bucuria pe care am incercat sa o aducem noi aici. Este anul dedicat bunicilor, iar mesajul nostru este ca trebuie sa nu uite ca bunicii vor ramane cei mai iubiti dintre pamanteni”, a precizat prof. dr. Carol Stanciu, fondatorul Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi.
Comentarii
 • GESTUL FRUMOS A FOST FACUT DIN BANII PRIMITI CA SPAGA ,NU DIN SALARUL PRIMIT CA MEDIC .ASTAZI DACA NU AI BANII MORI CU ZILE DESI ESTI ASIGURAT .E BINE CA MACAR S-AU GANDIT LA BIETII BATRANI SI AU LASAT SA LE MAI PICURE CEVA DIN BANI ADUNATI DE LA BIETII BOLNAVI .SI EI SI PREOTII AU FACUT O AFACERE DIN SUFERINTA OAMENILOR ,NU AI BANI NU TE INMORMANTEAZA PREOTUL ,NU AI BANI NIMENI NU SE UITA LA TINE IN SPITAL .DZ SA LE IERTE GRESELILE SI SA LE LUMINEZE MINTEA SA FIE CORECTI PE ACESTE DOUA CATEGORII DE OAMENI

 • Tatal meu a fost internat recent la institutul de gastrologie si nu a dat spaga nimanui. A fost ingrijit cu toata atentia, asa ca mai sunt si exceptii domnule George, mai sunt si medici cu suflet. Sa le dea Dumnezeu sanatate.

 • Am avut si eu o ruda internata la Gastro, a vrut sa dea spaga doctoritei si prof. Balan care s-a chinuit pentru o laparoscopie, dar au refuzat amandoi.
  Impreuna cu Prof. Carol Stanciu(mai putin doamna cu plete blonde care strica imaginea) acest institut este la inaltime.
  Felicitari!

 • Este un prilej sa pomenesc un gest de mare umanism al dr Stanciu. Cu multi ani in urma , internata fiind in sectia dumnealui am vazut cum a scos bani din buzunar si i-a dat unei batrine care nu avea cu ce sa ajunga acasa (undeva intr-un sat din judet). Este un mare DOMN! Craciun fericit dle doctor!!

 • Lucrez in strainatate de 4 ani. Beneficiez de cateva zile de concediu. Ma bucur enorm ca acest colectiv minunat de medici de la iGH condus de domnul prof Stanciu a ramas la inaltime in ciuda multor piedici. Am fost rezidenta doamnei prof Trifan careia ii multumesc si pe aceasta cale pentru tot ce am invatat in decursul anilor de pregatire.

 • Felicitari intregului colectiv toata stima Domnului Prof Stanciu. Ce bine ar fi daca am face si noi chirurgii din aceasta clinica si tot din Spitalul Sf Spiridon ceva asemanator. Din pacate ne lipseste un sef de clinica cum este Dl Prof Stanciu.

 • FELICITARILA INTREG COLECTIVUL DE LA IGH SF SPIRIDON””LA MULTI ANI FERICITI”” ACESTOR OAMENI DE INALTA TINUTA PROFESIONALA SI MORALA””SA NE TRAITI””

 • Multumesc colectivului de la IGH si in particular dr Stanciu ca ne-a mai spalat obrazul. Mai sunt doctori care stiu si sa daruiasca suflet, bucurie si de ce nu chiar bani.

  .

Adauga un comentariu