Eveniment-Social

Mitropolia face o parcare subterana langa Sf. Andrei

Publicat: 20 iul. 2011
1

Mitropolia Moldovei si Bucovinei intentioneaza sa amenajeze o parcare subterana chiar in buricul orasului. Daca nu face primaria, fac fetele bisericesti. Proiectul propus spre avizare a fost prezent ieri pe ordinea Comisiei de Urbanism, insa tema PUZ (Plan Urbanistic Zonal – n.r.) nu a primit aviz deocamdata. Si asta pentru ca arhitectul nu a explicat cate locuri de parcare vor exista, iar terenul nu ar fi in totalitate in proprietatea Mitropoliei. Nici suprafata nu a fost comunicata. Cert este ca terenul se afla la intersectia strazilor Colonel Langa si Closca, pe directia Sf. Andrei. Ramane de vazut daca, la urmatoarea comisie, reprezentantii Mitropoliei vor fi mai expliciti. Contactati telefonic, acestia nu au raspuns pentru a oferi mai multe detalii.
Membrii Comisiei de Urbanism au avizat cererea parohiei „Sf. Pantelimon”, din Targu Cucu, pentru construirea unui praznicar, a unei paraclis si a unei case parohiale. Consilierii locali au fost de acord si cu cererea Universitatii Al.I. Cuza pentru construirea unui camin studentesc la Facultatea de Teologie. Sunt prevazute si 26 locuri de parcare in zona strazii Closca nr. 1.
Nu in ultimul rand, a fost avizata tema PUZ ce apartine Directiei pentru Sport si Tineret a Judetului Iasi. Se doreste construirea unui teren de sport multifunctional, cu grupuri sanitare, chiar langa Sala Polivalenta, acolo unde terenul nu este modernizat.
Adauga un comentariu