Actualitate

Misiune religioasa deosebita pentru un grup de studenti din Iasi – FOTO

Publicat: 19 oct. 2015

La finalul saptamanii trecute, în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Iasi a fost celebrata o Liturghie cu ocazia Zilei Mondiale a Misiunilor, ceremonialul fiind condus de parintele Eduard Soare. In cadrul acesteia, sase tineri, de la Institutul Teologic Romano-Catolic, au primit mandatul misionar. Deja, studentii Paul Roca din localitatea Scheia si Stefan Tamas din comuna Tetcani, judetul Neamt, au plecat in Ecuador timp de aproximativ sapte luni. Urmeaza ca Lucian Simon din Sagna – Neamt si Marian Cazacu din Pralea – Bacau, sa plece intr-o experienta similara de sase luni în Kenya, si, în cele din urma, Laurentiu Turbuc din localitatea Arini, judetul Bacau, si Razvan Iacob din orasul Bacau, vor merge în Coasta de Fildes, tot timp de sase luni.

„Celebrantul principal a fost parintele Eduard Soare, vicerectorul seminarului, omilia fiind tinuta de parintele Petru Sescu, responsabil cu Centrul Misionar Diecezan. Au mai concelebrat preotii Cornel Cadar si Ieronim Budulai. Parintele Petru si-a început predica prin a face o referinta la Evanghelie: «Între voi sa nu fie asa» si a continuat cu mesajul papei Francisc: «Misiunea voastra sa fie pasiune pentru Cristos si pasiune pentru oameni». Mesajul central al predicii a fost urmatorul: toti, indiferent de ceea ce suntem si de ceea ce facem în aceasta societate, trebuie sa fim misionari, trebuie sa vestim tuturor ca îl cunoastem pe adevaratul Dumnezeu. În încheiere, a tinut sa-i îndemne pe toti la rugaciune si, în cele din urma, sa predicam în locul parintelui acolo unde vom merge, mai exact, misionarii în locurile de misiune, iar noi, toti ceilalti, în locurile unde ne desfasuram activitatile zilnice”, a transmis Andrei Gherghel din partea Episcopiei Romano – Catolice.

De precizat ca, Ziua Mondiala a Misiunilor se celebreaza în peste 120 de tari, reprezentând un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii crestine în lume. De altfel, întreaga luna octombrie este dedicata misiunilor, punctul culminant al manifestarilor fiind marcarea Zilei Mondiale a Misiunilor, în penultima duminica a lunii, editia de anul acesta fiind a 89-a.
Adauga un comentariu