National

MISA contraataca. Prima reactie a lui Bivolaru dupa hotararea instantei

Publicat: 04 oct. 2016
1

MISA a reactionat in urma deciziei Curtii de Apel Cluj care a decis rejudecarea dosarului in care Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane.

Initial, liderul MISA a fost achitat, insa magistratii au decis anularea deciziei anterioare, astfel ca Bivolaru va fi judecat din nou.

Membrii MISA, nemultumiti
Reprezentantii MISA lanseaza mesaje dure dupa ce magistratii clujeni au decis rejudecarea dosarului in care Gregorian Bivolaru a fost initial achitat in urma unor acuzatii de trafic de persoane. Mai mult decat atat, conform unui comunicat de presa transmis de membrii Miscarii, practicantii ar fi fost abuzati de oamenii legii care au facut de-a lungul timpului sute de perchezitii.

”Parchetul a cerut sa continue administrarea probelor, respectiv audierea martorilor, considerand ca cei 10 ani de pana acum nu au fost suficienti si ca cercetarea judecatoreasca a fost superficiala. Instanta de apel a admis cererea Parchetului, a casat hotararea de achitare anterioara si a trimis cauza la Tribunalul Cluj, pentru motivele aratate de Parchet.(…) Cum explica oare Parchetul faptul ca dintre zecile de practicanti yoga aflati in locuintele perchezitionate in martie 2004 nici macar unul singur (!) nu a reclamat autoritatilor „eliberatoare” ca ar fi fost traficat, exploatat, abuzat, ci dimpotriva toti au facut plangeri impotriva celor care au efectuat perchezitiile?” se arata in comunicatul MISA.

Reactia lui Gregorian Bivolaru
In acelasi comunicat este prezentata si o reactie a liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru.

”Asteptand sa fie audiat de judecatori pentru prima data in acest dosar, Gregorian Bivolaru afirma: „Oricat i-ar forta procurorii in mod abuziv pe martori spre a-i determina sa le furnizeze marturii mincinoase, si oricate probe false s-ar inventa, mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la lumina, caci asa cum stim cu totii nu exista justitie superioara adevarului.”  se arata in comunicatul de presa.
Adauga un comentariu