National

Miron Mitrea, la DNA. Senatorul PSD, citat in dosarul in care este cercetat pentru coruptie

Publicat: 26 apr. 2012
1
Senatorul PSD Miron Mitrea a venit, astazi, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul in care este cercetat pentru coruptie, retrimis de instanta la procurori pentru completarea urmaririi penale, informeaza agentia de stiri Mediafax.
Miron Mitrea a ajuns la sediul Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.00, el declarand ca, in legatura cu acuzatia de obtinere a unor foloase pentru o locuinta a mamei sale, din localitatea ilfoveana Voluntari, de la Paula Irina Jianu, lucrarea a fost platita la valoarea ei, dar procurorii au tinut neaparat sa o interpreteze.
Mitrea a precizat ca o cunoaste bine pe Irina Paula Jianu si ca a lucrat cu ea timp de doi ani.
„Mita nu consta in nimic”, a mai spus Mitrea, precizand ca procurorii ancheteaza, insa judecatorii decid.
In 31 ianuarie 2011, un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Directia Nationala Anticoruptie, apreciind ca sunt anumite vicii de procedura. Decizia a fost contestata de DNA la completul de cinci judecatori al ICCJ, care a stabilit, cu doua voturi impotriva (judecatorii Aida Popa si Ionut Matei) si trei pentru (judecatorii Mariana Ghena, Georgeta Barbalata si Traian Gherasim), restituirea dosarului la DNA.
Completul de trei judecatori stabilise ca organele de urmarire penala i-au incalcat senatorului PSD Miron Mitrea dreptul la aparare, astfel ca s-a dispus restituirea dosarului acestuia la Directia Nationala Anticoruptie, pentru refacerea actului de sesizare a instantei.
Fost ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, in prezent senator, Miron Mitrea a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in 5 martie, fiind acuzat de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
Alaturi de Miron Mitrea au mai fost trimisi in judecata fostul inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Irina Paula Jianu, precum si fostul arhitect sef in cadrul Primariei Voluntari, Nicolae Popescu.
Irina Jianu este acuzat de dare de mita, folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea cu rea credinta a bunurilor societatilor. Fostul arhitect sef al Primariei Voluntari va fi judecat pentru fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului.Adauga un comentariu