Actualitate

Miron Mitrea CONDAMNAT la 2 ani de inchisoare cu EXECUTARE – UPDATE

Publicat: 15 oct. 2014
1
UPDATE 15:08 – Miron Mitrea a fost judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu lucrarile de renovare la casa mamei sale, alaturi de Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), si Nicolae Popescu, care era arhitect-sef al Primariei Voluntari la data faptelor. La data de 25 octombrie 2013, Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 – 2004, in prezent deputat PSD, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Irina Paula Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii, ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, pentru dare de mita in forma continuata, folosire cu rea credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilitatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata, ultimele trei infractiuni sub forma participatiei improprii, in forma continuata. De asemenea, Nicolae Popescu, arhitect sef al Primariei Voluntari la data faptelor, este judecat in acest dosar pentru fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunea de luare de mita.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei la acea data, a pretins si primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite in valoare de 520.000 de lei, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare care au fost executate de societatile Conimpuls SA Bacau, Vertcon SA Bacau, Durimpuls SRL Bacau si Regal Glass SRL Bacau la un imobil din Voluntari, judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea. Cei trei inculpati au fost trimisi initial in judecata in 5 martie 2009, insa ICCJ a dispus ca dosarul sa ajunga din nou la Directia Nationala Anticoruptie, din cauza unor vicii de procedura. In 26 aprilie 2012, procurorii DNA l-au anuntat pe Miron Mitrea ca incep din nou urmarirea penala impotriva lui, iar dosarul a fost inregistrat la ICCJ in 25 octombrie 2013. Camera Deputatilor a respins, in 13 august 2008, solicitarea DNA de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.

STIRE INITIALA – Deputatul PSD Miron Mitrea si fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul de coruptie „Casa pentru mama„. Miron Mitrea a fost acuzat ca a luat mita pentru a o mentine in functie pe Irina Jianu, inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Miron Mitrea a fost judecat pentru fapte de coruptie privind lucrari la casa mamei sale. Procurorul a aratat ca, in raport cu suma de 5.2 miliarde de lei vechi pe care Mitrea ar fi primit-o sub forma lucrarilor de la casa mamei sale, faptele acestuia au conotatii grave, astfel ca se impune condamnarea sa la o pedeapsa cu executare. Pentru luare de mita, Mitrea risca intre trei si 10 ani de inchisoare.

Vom reveni cu informatiiComentarii
Adauga un comentariu