National

Miron Mitrea, audiat la DNA

Publicat: 06 oct. 2011
1

Miron Mitrea a declarat, pentru Mediafax, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta faptul ca au reluat procedura urmaririi penale impotriva lui, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a returnat dosarul la DNA pentru nereguli in procedura de urmarire penala. „Mi-au dat o instiintare ca s-a reluat dosarul pentru refacerea urmaririi penale. Nu mi s-a spus si nici nu cred ca sunt probe sau materiale noi, e vorba doar de refacerea procedurii, dupa ce dosarul a fost intors la DNA. Nu stiu cât va dura procedura la DNA, pentru ca dosarul acesta a fost deschis, inchis si redeschis de vreo patru, cinci ori din 2005 incoace. Oricum, când organele statului vor avea nevoie de mine, ma voi prezenta”, a spus Mitrea.

Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost initial trimis la instanta suprema. In 16 mai 2011, un complet de cinci judecatori a hotarat restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a dosarului, pentru completarea urmaririi penale.

Pe 31 ianuarie, un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) decisese restituirea dosarului senatorului PSD Miron Mitrea la Directia Nationala Anticoruptie, apreciind ca sunt anumite vicii de procedura.
Adauga un comentariu