Actualitate

Mircea Manolache: „PMP si transportatorii autorizati din Romania cer scaderea pretului la politele RCA”

Publicat: 04 aug. 2016
1
Partidul Miscarea Populara (PMP) si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au semnat, miercuri, un protocol prin care transportatorii primesc doua locuri eligibile pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. „Am semnat un protocol de colaborare in ceea ce priveste activitatile profesionale, dar si activitatile politice intre Partidul Miscarea Populara si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania. (…) Ne asumam sa asiguram doua locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din aceasta toamna”, a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa. Basescu a spus ca este vorba de doua protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor care tin de infrastructura, RCA, legislatie si unul legat de implicarea politica a COTAR in PMP – vor avea reprezentanti in toate structurile partidului. Astfel, presedintele Vasile Stefanescu devine membru in Consiliul Executiv National al PMP, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnati reprezentantii Confederatiei in consiliile judetene. La aceste discutii a participat si consilierul judetean al PMP, Mircea Manolache, care este si presedinte COTAR Regiunea 1 N-E. Imediat dupa semnarea protocolului, Mircea Manolache a explicat in ce consta aceasta intelegere pe care PMP a semnat-o cu transportatorii autorizati din Romania. Reproducem mai jos, integral, comunicatul integral semnat de Mircea Manolache, presedinte COTAR Regiunea 1 N-E:  
„Nu suntem inregimentati politic! Suntem parteneri cu drepturi egale, incepand din 3 august 2016, cu Partidul Miscarea Populara, singurul partid care si-a aratat disponibilitatea in a ne asculta si a incerca rezolvarea problemelor cu care ne confruntam noi, transportatorii din Romania. Suntem parteneri cu drepturi egale in promovarea, apararea si reprezentarea intereselor profesionale, economice, juridice si sociale ale transportatorilor autorizati. Aceasta este esenta protocolului de colaborare semnat de Partidul Miscarea Populara si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR). 

Pana la aceasta data, niciun om politic nu a schita vreun gest macar pentru a ne asculta doleantele. Niciun om politic nu a reactionat in vreun fel fata de cresterea aberanta a RCA. Niciun om politic nu a incercat sa ne sprijine in demersurile noastre de modificare a legislatiei privitoare la transportul de persoane si marfuri. Pana la aceasta data. Pentru ca Partidul Miscarea Populara a inteles ca avem un cuvant de spus. Este de inteles ca vom sustine in toate imprejurarile obiectivele Partidului Miscarea Populara care vizeaza interesele commune ale celor doua formatiuni.  Si ce dorim? Dorim initierea si sustinerea unor proiecte de legi si acte normative care vizeaza domeniul transporturilor. Daca RCA este obligatorie, nu inseamna ca valoarea acesteia trebuie sa creasca de doua, trei ori. Statul roman ar trebui sa tina cont de puterea financiara a posesorilor de autovehicule, nu de interesele asiguratorilor. Avem una dintre cele mai proaste infrastructuri rutiere din Europa. Motivele le cunoastem cu totii. Ar fi momentul pentru o schimbare in mentalitatea clasei politice legata de aceasta problema. 
Noi, transportatorii, suntem cei care va putem spune cat de greu se circula pe drumurile din tara. Ne dorim participarea active la dialog social, precum si punerea in valoare a experientei, cunostintelor si a informatiilor acumulate, care sa faciliteze elaborarea deciziilor si a altor acte normative din domeniul transporturilor. Ne dorim respectarea principiului libertatii de asociere. Avem un interes comun cu Partidul Miscarea Populara de a obtine stabilitatea sociala sub toate aspectele ei. Si ne dorim apararea si garantarea principiilor economice, sociale si de drept. Nu numai pentru noi, transportatorii, ci pentru toti romanii. In urma colaborarii celor doua formatiuni, interesele transportatorilor si a salariatiilor acestora, membrii COTAR vor fi reprezentantiin viitorul Parlament al Romaniei si in viitorul Guvern de catre PMP. Vom avea reprezentanti pe listele acestui partid pentru alegerile generale din acest an. Schimbarea se face din interior. Suntem una din cele mai representative organizatii patronale din domeniul transporturilor. Nu suntem singura, dar ne dorim ca si celelalte formatiuni sa ni se alature. Astfel, vom avea un cuvant de spus”.Comentarii
Adauga un comentariu