National

Mircea Ionescu Quintus, dupa discutiie de la Cotroceni: Klaus Iohannis, de acord cu alegeri anticipate

Publicat: 05 nov. 2015
1

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a raspuns joi seara la cateva intrebari dupa ce delegatia liberalilor a iesit de la discutiile cu presedintele Klaus Iohannis privind alegerea unui nou premier, dupa demisia lui Victro Ponta, dezvaluind ca seful statului considera ca cea mai rezonabila solutie de a iesi din aceasta situatie este organizarea de a alegeri anticipate.

Cei doi copresedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au explicat la finalul discutiilor de la Cotroceni ca delegatia liberala nu a facut nicio propunere pentru premier, deoarece sustin dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.

„Pozitia noastra e consecventa din luna ianuarie. S-au facut multe greseli in ultimii 25 de ani, se vad in miscarile din societatea romaneasca. Intelegem ceea ce se intampla si nu putem sa optam decat pentru dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate. (…) Cu totii credem ca e acel moment in societatea romaneasca in care nu mai e cazul de scandal, crize politice la varf. E momentul in care ar trebui sa gasim o solutie de consens, care sa duca la Parlament legitim care sa puna in practica proiecte pe care sa le asumam cu toti, modernizarea Romaniei etc”, a explicat Gorghiu.

De asemenea, Vasile Blaga a adaugat ca este important pentru Romania sa aiba proiecte de dezvoltare pe ciclu mediu, acestea putand fi puse in practica de un guvern puternic, sustinut de un Parlament credibil, care se poate realiza destul de repede prin alegeri anticipate, vor fi organizate dupa noua lege.

Ulterior, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quitus a raspuns la intrebarile jurnalistilor, prima fiind ce se poate face in conditiile in care, daca se organizeaza alegerilor anticipate, un proces destul de lung, vom avea un guvern interimar pe o perioada mai mare de timp, nu se poate face bugetul de stat, nu poate da OUG sau proiecte de legi.

„Cunosc aceste dificultati, sunt reale, dar cand este vorba sa raspundem vointei unei mari majoritati a populatiei noastre trebuie sa incercam tot ce este posibil ca sa inlaturam in calea primenirii clasei noastre politice un Parlament care este total nepotrivit cu un asemenea proiect”, a explicat Quintus.

Intrebat daca presedintele Iohannis a dat de inteles ca este de acord cu aceasta idee a alegerilor anticipate, presedintele de onoare al PNL a replicat: „Sigur ca da, a spus ca este solutia cea mai rezonabila in momentul de fata. Cat este de greu de realizat, aceasta se va vedea.
Comentarii
Adauga un comentariu