National

Mircea Dinescu: Nu e incompatibil sa cresti capre si sa studiezi dosare ale fostei Securitati

Publicat: 11 mai 2012
1

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, vineri, ca Mircea Dinescu, fost membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii(CNSAS), nu va mai avea voie sa ocupe o demnitate publica pe o perioada de trei ani.

Contactat de reporterii „Adevarul”, Mircea Dinescu a explicat atat motivul pentru care considera ca Justitia a dat acest verdict, precum si principiul filosofic care sta la baza conceptului de „incompatibilitate„.

„Mi se pare destul de ciudata decizia Inaltei Curti, avat in vedere ca eu am castigat acest proces acum 3 ani, cand am reusit sa demonstrez ca nu eram administrator la firma mea de capre. Eu am cedat responsabilitatile firmei mele de crescut capre unui inginer. Boul care a anuntat ca eu sunt incompatibil insa, ar fi trebuit sa stie ca eu nu mai sunt membru al CNSAS„, a explicat Dinescu.

„Nu e incompatibil sa cresti capre si sa studiezi dosare ale fostei Securitati”

Scriitorul Mircea Dinescu a subliniat, insa, ca „incompatibilitate nu inseamna ca eu cresteam capre in timp ce studiam dosarele Securitatii. Conceptul de incompatibilitate a fost creat ca ministrul Transporturilor, spre exemplu, sa nu aiba firme de asfaltat. Nu e incompatibil sa cresti capre si sa studiezi dosare ale fostei Securitati”.

Astfel, Dinescu evidentiaza importanta incompatibilitatii in functiile publice care isi pot aduce beneficii materiale private.

„Cei care au facut politie politica se pot prevala ca ar fi fost condamnati cand eram eu incompatibil“

In opinia lui Dinescu, toata povestea are o bataie mai lunga: „titirezul acestei povesti este ca cei care au facut politie politica si au fost descoperiti de mine se pot prevala pentru ca ar fi fost condamnati cand eu eram incompatibil.”

Mai multe pe adevarul.ro
Adauga un comentariu