Local

Minorii isi pot ridica singuri cazierul judiciar

Publicat: 22 sept. 2016
1

Certificatul de cazier judiciar se poate obtine de catre minorul cu vârsta cuprinsa între 14-18 ani, personal, fara a fi necesara prezenta unui parinte/tutore la ghiseu, pentru depunerea cererii si dobândirea acestuia. În primele 9 luni ale acestui an, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a eliberat aproape  92.000 de certificate de cazier judiciar, o parte dintre acestea fiind eliberate minorilor cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani. Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar, orice persoana fizica cu capacitate de exercitiu restrânsa (minor 14-18 ani) sau deplina (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie în care exista ghiseu de cazier judiciar.

Cererea-tip trebuie însotita de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate, precum si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei. Mai mult, începând cu 11 iulie, pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar nu se mai solicita timbrul fiscal în valoare de 2 lei. De la aceeasi data, în vederea emiterii certificatelor de cazier judiciar, nu se mai retin documente în original ori copii legalizate în ghisee, ci doar xerocopii cu mentionarea sintagmei „conform cu originalul” de catre lucratorii de la ghiseu.

De asemenea, structurile de cazier judiciar accepta copia în format electronic dupa cartea de identitate, transmisa prin e-mail, asigurând conditiile prevazute de reglementarile legale privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Adresa de e-mail a IPJ Iasi pentru trimiterea unor astfel de documente este: [email protected]

Citeste si:  ANUNT IMPORTANT de la POLITIA ROMANA pentru TOTI SOFERII
Adauga un comentariu