National

Ministrul Sanatatii, prins cu minciuna. Cand a cerut institutia ajutor european in cazul bebelusilor

Publicat: 18 feb. 2016
1

Cu toate ca ministrul Sanatatii a afirmat ca a fost solicitat ajutor european inca de pe data de 11 februarie cand DSP Arges a anuntat ca s-ar inregistrat mai multi bebelusi cu acelasi boaba, de fapt ajutorul a fost cerut de abia saptamana aceasta, mai exact, marti, la 12 zile dupa moartea primului copil.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a fost prins cu minciuna. Acesta a declarat astazi ca a cerut oficial ajutor de la Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor luni, 15 februarie, expertii, insa, il contrazic. Ei au confirmat  ca le-a fost cerut sprijinul abia marti.

Citeste si Klaus Iohannis, peste 20.000 de fani pierduti in numai 24 de ore

De asemenea, ministrul ii apara pe medicii din Arges care i-au tratat cu antibiotice pe bebelusii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic. Asta desi medicii din Capitala spun ca astfel de medicamente transporta toxinele in tot organismul si, astfel, toate organele sunt atacate de bacterie.

Cei doi experti internationali de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, care vor ajuta la investigarea situatiei copiilor imbolnaviti in Arges, au ajuns astazi in Bucuresti, spunea ministrul, intr-o conferinta de presa care a avut loc in aceasta dimineata.

Citeste si Ministrul Sanatatii, declaratie halucinanta in cazul bebelusilor din Arges

La randul sau, medicul Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, declara ca in momentul de fata, „sapte copii se afla internati in spital, dintre care patru sunt pe sectia de nefrologie, doi mai primesc dializa peritoneala, acesta fiind tratamentul de baza al bolii. Ceilalti doi au iesit de sub acest tratament, dupa cateva zile. Urmarim in continuare evaluarea functiei renale. Cu cat au nevoie de mai putine zile de tratament sub forma dializei peritoneale, cu atat posibilitatea de a recupera in totalitate functia renala, dupa o astfel de catastrofa de boala, este mai mare”, a declarat Balgradean.

Un copil a fost externat joi din spitalul „Marie Curie”, insa alti trei sunt internati pe sectia de Terapie Intensiva. „ La acestia nu au aparut semne in plus de inrautatire, toti primesc dializa peritoneala in continuare si ne asteptam ca de la o zi la alta, functia renala sa se reia din ce in ce mai bine”, a mai spus Balgradean.
Adauga un comentariu