Eveniment-Social

Ministrul Sanatatii a reusit sa ajunga la Urgente, la Iasi

Publicat: 13 sept. 2013
1

@ Eugen Nicolaescu nu a plecat din Iasi fara a vizita Spitalul Sf. Spiridon @ Mangerul spitalului a reusit sa obtina promisiuni financiare @ Iesenii mai pot visa la o unitate moderna de primire a urgentelor abia in 2014

Dupa dezbaterea publica de la Prefectura, Eugen Nicolaescu s-a indreptat catre Spitalul Sf. Spiridon. Ministrul Sanatatii a mers prima data sa viziteze Unitatea de Primire Urgente (UPU), dar nu s-au putut pune in discutie problemele financiare. Atentia ministrului s-a indreptat si catre lucrarile care se desfasoara pentru reabilitarea cladirii in care va fi mutata sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie. Santierul de la UPU a fost blocat din cauza lipsei de fonduri, pentru care conducerea spitalului a facut numeroase adrese la Ministerul Sanatatii (MS). Daca initial, Nicolaescu a precizat in intalnirea de la Prefectura ca nu va mai aloca bani pentru lucrarile de la UPU Sf. Spiridon, managerul spitalului a reusit sa obtina un raspuns favorabil, cel putin la nivel de promisiune. Chiar daca banii vor ajunge intr-un final si muncitorii vor putea reincepe lucrarile in spital, iesenii primesc si o veste proasta. Spatiul de la UPU va ramane la fel de neincapator pentru pacienti si personal. Vestile bune vor fi incepand cu anul 2014, cand se preconizeaza finalizarea lucrarilor.

„Ministrul si-a manifestat interesul de a vizita Spitalul Sf. Spiridon, imediat dupa incheierea dezbaterii publice de la Prefectura. S-a aratat multumit de modul in care decurg lucrarile de reabilitare a corpului unde va fi mutata sectia de Chirurgie Plastica. I-am prezentat si problemele cu care ne-am confruntat in reabilitarea fostei sectii BMF. Am subliniat faptul ca avem nevoie de fonduri pentru a finaliza lucrarile de la UPU. Am primit promisiunea ca vom fi sustinuti si speram sa obtinem cel putin 3 milioane de lei. Avem nevoie de bani si pentru a conserva lucrarile pe timp de iarna. Nu vom putea finaliza UPU pana la sfarsitul anului, dar este un pas inainte”, a precizat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Iesenii care ajung la urgente vor fi nevoiti sa se inarmeze cu multa rabdare si calm, cel putin pana in anul 2014.
Adauga un comentariu