Actualitate

Ministrul Sanatatii a luat o decizie scandaloasa, la Iasi. Medicii nu se asteptau sa faca asta – VIDEO

Publicat: 30 sept. 2016
1

@ Situatie de-a dreptul penibila pentru sistemul medical, la Iasi @ Stabilirea unui amplasament final pentru constructia viitorului spital regional de urgenta a fost din nou amanata @ Nici macar actualul ministru al Sanatatii nu a reusit sa spuna clar ce se va intampla cu unitatea medicala

Telenovela viitorului spital regional de urgente de la Iasi pare ca nu se va termina prea curand. Pana si oficialii Ministerului Sanatatii habar nu au cand va demara proiectul in mod concret. Prezent ieri la Iasi, actualul ministru al sanatatii, Vlad Voiculescu, nu a fost capabil sa ofere o locatie clara pentru constructia unitatii medicale ce va deservi intreaga zona a Regiunii de Nord-Est. Chiar daca autoritatile locale au indicat ca zona propice pentru constructia spitalului Moara de Vant, ministrul nu a imbratisat in totalitate ideea. Ba chiar, acesta a aratat ca se ia in calcul si zona de la Valea Ursului, comuna Miroslava. Voiculescu a sustinut ca o decizie finala va fi luata abia la finalul lunii octombrie, data care ar putea fi insa foarte tarzie pentru obtinerea finantarii. Voiculescu a mentionat ca la baza hotarârii vor sta criteriile tehnice care vor fi facute publice.

„Stiu ca este un subiect incins. Decizia asupra terenului va fi una publica si speram ca la sfarsitul lunii octombrie sa spunem si locatia. Vorbim si de fondurile europene. Am facut tot ce am putut ca minister si lucram la pregatirea proiectului”, a sustinut confuz actualul ministru al Sanatatii. Acesta a mai spus ca suprafata pe care se va construi spitalul trebuie sa fie de minim noua hectare, iar accesul catre unitatea spitaliceasca pentru ambulante sa se faca pe doua laturi ale imobilului.

Acesta a mai afirmat si ca zona constructie trebuie sa aiba deschidere la mijloacele de transport în comun. Conform lui Voiculescu, noul spital va fi definitivat in trei ani de la inceperea constructiei si va beneficia de o mie de paturi. Data estimata a demararii lucrarilor ar fi undeva in 2017, insa nu se stie cu exacitate cand. In schimb, autoritatile locale au mentionat ca pentru amplasamentul de la Moara de Vant trebuie sa mai fie obtinute niste avize de principiu de la Autoritatea Aeronautica Civila, asta pentru ca in zona este si Aeroportul International Iasi. Insa ministrul Sanatatii pare ca nu a tinut cont de acest lucru si a tinut in brate din nou proiectul.




Comentarii
  • Chiar dacă samsarii care au cumpărat teren în Moara de Vânt sunt șucăriți că riscă să piardă o ocazie excelenta de exit cu profit maxim, toți cei din sistemul de urgență știu (și a aflat și ministrul și chiar și madam Crețu!) că accesibilitatea în zona Valea Ursului este de departe muuuult mai bună decât în Moara de Vânt.

  • Tot pentru Miroslava votez si eu; din ce am mai citi acest teren este dat Ministerului Sanatatii de 3-4 ani asa ca samsarii de terenuri au fost prinsi pe picior gresit. plus ca este o zona accesibila pentru toate judetele moldovei, helioportul nu se va balacarii cu traficul de pe aeroport care este in crestere, utilitatil sunt, drumuri sunt, deci nu e nevoie sa mai bage bani si in infrastructura. Dar domn primar Chirica nu intelege, pentru ca acuma trebuie sa plateasca datoriile din campania electorala.

  • Sunteti idioti unii care comentati aici. Terenul din Moara de vant este al municipiului iasi si nu trebuie ,,tranzactionat” cu niciun samsar imobiliar. Terenul de la Miroslava, de pe europeana, este proprietatea unor persoane fizice, apropiati ai primarului comunei Miroslava, primar PNL cu relatii in Guvernul tehno-liberal ,,al meu”. Deci, cine are interese acolo ? Constructia Spitalului in zona de influenta a comunei Miroslava va imbogati multi proprietari de terenuri care, stiind ca acolo se va construi spitalul, au cumparat mult teren in acea zona. Mai documentativa. Eu lucrez la Oficiul de cadastru si stiu despre ce vorbesc.

  • …ce treaba are ministrul sanatatii cu locatia viitorului spital regional …terenul ptr. constructie trebuie donat de catre primarul Iasiului impreun cu CL Iasi …

Adauga un comentariu