Eveniment-Social

Ministrul Pop este asteptat sa vina cu 7 milioane lei in Iasi

Publicat: 15 aug. 2012
1

@ Ministrul delegat pentru Dialog Social este ultima speranta a celor 500 de oameni disponibilizati de la CET care trebuie sa primeasca 7 milioane de lei ca ajutoare de concediere

Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, cel care a purtat o serie de discutii luna trecuta cu reprezentantii fostilor angajati ai termocentralei iesene a ramas ultima speranta pentru cei peste 500 de oameni disponibilizati abuziv care isi cer in continuare drepturile banesti dupa 6 luni de proteste stradale. Dupa discutiile purtate cu mai multi oficiali ai municipalitatii, dar si cu reprezentanti ai Guvernului, oamenii disponibilizati au ramas dezamagiti de felul in care edilii locali le-au raspuns cererilor, iar omul in care acestia se incred a ramas Liviu Pop. „Situatia politica este asa cum este. Noi am asteptat o vreme sa se aseze lucrurile pentru ca de multe ori se interpreteaza ca actiunile noastre au implicatii politice. Noi nu vrem decat sa ni se respecte drepturile prevazute prin lege. Am stat la discutii cu primarul, cu prefectul si nu s-a rezolvat nimic. Noi suntem oameni de cuvant si vrem sa vedem si din partea lor seriozitate. Am purtat niste discutii serioase cu domnul ministru Liviu Pop si asteptam acum lucrurile clare”, a declarat Virgil Iordache, reprezentantul fostilor salariati ai Centralei Electrice de Termoficare Iasi.

Plangeri penale impotriva liderilor de sindicat

Fostii salariati ai termocentralei iesene vor face plangeri penale impotriva liderilor de sindicat care au semnat actul aditional prin care au acceptat concedierea persoanelor care acum se afla intr-o situatie financiara disperata. Oamenii disponibilizati sustin ca actul respectiv a fost intocmit ilegal deoarece acesta nu a fost inregistrat oficial, iar liderii de sindicat care au semnat documentul nu erau reprezentantii legali ai salariatilor la vremea respectiva deoarece acestia nu erau trecuti in documentele Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi. „Vrem sa facem plangere penala in baza procesului verbal numarul 5 pe care il consideram ilegal. Liderii de sindicat care au semnat acest act nu ne-au reprezentat in mod legal pentru ca nu au fost inregistrati ca si reprezentanti ai muncitorilor. Din acest motiv vom face o plangere la Tribunalul Iasi impotriva acestor lideri de sindicat. In prima faza, dam sindicatul in judecata, apoi vom face plangere penala si impotriva celorlalti care se fac vinovati de situatia in care am ajuns”, a adaugat Virgil Iordache. Oamenii vizati de catre cei aproape 500 de fosti salariati sunt fostul lider de sindicat Gelu Popa, maistrul Petru Barticel, subinginerul Dorel Plesca, inginerul Costel Penelea si subinginerul Neculai Soveja. Acestia sunt cei cinci care vor trebui sa dea explicatii in fata instantei cu privire la legalitatea pozitiei de semnatari, dar si a documentului semnat.
Comentarii
Adauga un comentariu