National

Ministrul Padurilor: Toate restituirile „revoltatoare” vor fi revizuite

Publicat: 20 oct. 2014
1

Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a declarat luni, la Oradea, ca este convinsa ca, „incet-incet” toate restituirile „revoltatoare” de paduri vor fi revizuite.

Ea a dat asigurari ca „in niciun caz nu s-a facut in complicitate cu Romsilva„.

„A existat o adevarata lupta din partea Romsilva in a nu pune in aplicare sentintele aberante, asa cum era una si la dumneavoastra”, a declarat Doina Pana, la intalnirea cu reprezentantii Romsilva si ai ITRSV Oradea.

Citeste si Ponta cheama pe ministrul pentru Ape, Paduri si Piscicultura la RAPORT

„Avem situatie in care un sef de ocol a stat sechestrat opt ceasuri de catre cei care incercau sa-i forteze mana. Exista sentinta deja executorie si trebuia sa puna la dispozitie terenul acela si a refuzat stand sechestrat in propriul sau birou. Va dati seama pana unde merg mafiotii…? Ca nu-s numai cei care taie. Sunt si cei care fura prin retrocedari ilegale”, a mai aratat ministrul Apelor si Padurilor.

In Bihor, o avocata, Elena Muresan, a primit, prin sentinta judecatoriei din Alesd, in septembrie 2010, o suprafata de 62.682 hectare de padure revendicata de la primariile comunelor Vadu Crisului, Suncuius, Auseu si Magesti, fara a exista la dosar documente din care sa rezulte cu certitudine intinderea dreptului de proprietate si amplasamentul acesteia. Decizia a fost cu atat mai controversata cu cat suprafata este de doua ori mai mare decat tot teritoriul celor patru comune.

Citeste si OFICIAL: Parlamentarii au votat in regim de urgenta pentru DEFRISARI MASIVE

Prefectura a facut recurs la Tribunalul Bihor, dar mostenitorii boierului Alexandru Mateescu au obtinut stramutarea procesului la Olt, motivand ca autoritatile judetene ar putea face presiuni asupra judecatorilor.

Procesul s-a stramutat la Judecatoria Cluj-Napoca, fiind in prezent suspendat pentru ca mostenitorii se judeca, pe certificatul de mostenitor, intre ei.

Citeste si Deputatii PSD au facut o lege care permite taierea INTEGRALA a padurilor. Motivul e

In cele din urma, Romsilva a recuperat, in 2011, peste 80.000 de hectare de padure retrocedate abuziv in instanta, printre care si cele 62.000 de hectare solicitate abuziv in Bihor.
Comentarii
  • „toate restituirile „revoltatoare” de paduri vor fi revizuite.’
    Adica, se vo revizui in asa fel incat sa ajunga pe la Dragnea, Oprisan, Sarbu… Frumos este insa faptul ca vor fi revizuite TERENURILE, ca padurile sunt de mult plecate prin China, Turcia sau Maroc.
    Pe Valea Muntelui la Hangu, Ceahlau, Grinties unde se taie in draci, ce o sa se mai revizuiasca? PSD-PSD moarte padurilor e.

  • Doamna, cu tot respectul, ai virsta codrului, ar trebui sa nu- ti fie frica de seful de partid, sa fi inteleapta si sa- ti faci treba ! Pacat ca jucati rolul de marioneta ! Aveti nepoti ? Va puteti uita in ochii lor ? Ma indoiesc !

Adauga un comentariu