National

Ministrul Muncii. Pensiile speciale ale primarilor ar putea baga in colaps sistemul public de pensii

Publicat: 22 iun. 2016
1
Pensiile speciale ale primarilor ar putea eroda sistemul public de pensii din Romania. Ministrul Muncii sustinte ca nu sunt bani suficienti pentru a sustine aceste noi beneficii adoptate ieri in Parlament. Este un act de iresponsabilitate care va aduce nenumarate efecte negative asupra economiei Romaniei, a spus ministrul Dragos Pislaru, intr-o declaratie facuta la Guvern.
„Pensiile speciale erodeaza sistemul public de pensii. Pensiile speciale sunt facute pe un sistem noncontributiv, ceea ce inseamna ca noi toti ceilalti cotizam cu bani pentru ca aceste pensii sa fie platite. Sa ne asumam impreuna ca intr-un an electoral sa nu sarim parleazul cu masuri care nu sunt sustenabile. Mi se pare incredibil ca in al patrulea an de mandat, brusc ne-am adus aminte de toate masurile acestea de alocatii, indemnizatii, masuri de protectie sociala. Nu e posibil asa ceva”, a mai spus Dragos Pislaru.
Legea referitoare la pensiile alesilor locali, care a fost declarata neconstitutionala de CCR, a fost reexaminata si adoptata, marti, de plenul Senatului cu 101 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si sase abtineri, dupa o dezbatere foarte scurta.
„Pensiile speciale nu au nici o legatura cu legea pensiilor, care spune clar ca principiul pe baza caruia se stabileste pensia este contributivitatea. Ori, daca niste oameni nu contribuie cu nimic, dar vin si isi iau pensii de 20 ori 30 de ori mai mari decat ceilalti, asta se cheama jaf. E jaf la drumul mare”, a spus Viorel Copil, liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR).Comentarii
  • La puscarie cu banditii nesimtiti care au votat acest jaf. Au nevoie de voturi pentru urmatoarele alegeri? Sa speram ca nu se va promulga asemenea idiotenie.

Adauga un comentariu