National

Ministrul Mediului: La Romsilva am gasit o situatie incredibila. Criteriile de selectie vor fi mai dure

Publicat: 24 feb. 2016
1

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, a declarat, miercuri seara, in cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, ca a revocat Consiliul de Administratie al Romsilva si a numit altul temporar, in conditiile in care a descoperit acolo „o situatie incredibila in care din cei sapte membri al Consiliului de Administratie, cinci erau angajati ai regiei”.

Romsilva e guvernata pe OUG 109. Filosofia acestei ordonante e ca statul nu e un bun manager al bunului public al statului, de aceea isi recruteaza un management privat. In aceasta speta ne referim la paduri. Domnul Craciunescu si Consiliul de Administratie de la Romsilva sunt recrutati in baza acestei OUG. Domnul Craciunescu e numit de catre Consiliul de Administratie. Ministerul si ministrul numeste Consiliul de Administratie, dar mai departe consiliul recruteaza sau revoca mandatul directorului general al Romsilva.

Eu, acum o luna si ceva, i-am revocat domnului Craciunescu calitatea de membru in Consiliul de Administratie, dansul si-a dat demisia, insa, conform acestei OUG, sunt 60 de zile pana cand demisia ia efect. Am revocat si Consiliul de Administratie vechi al Romsilva pentru ca am gasit acolo o situatie incredibila in care din cei sapte membri al Consiliului de Administratie, cinci erau angajati ai regiei. O situatie de proasta guvernanta care exista acolo de ani de zile”, a declarat ministrul Mediului.

In acest context, Palmer a afirmat ca isi doreste sa faca criteriile de selectie mult mai dure.

„Acum exista acolo un nou Consiliu de Administratie pe care l-am numit temporar. Deja s-a demarat procedura de recrutare a unui consiliu permanent. As vrea sa facem criteriile de selectie mult mai stricte (…) Unul economic, dar si unul de mediu si social. Va asigur ca va fi o procedura transparenta, cu criterii clare”, a punctat ministrul Mediului.

Reamintim ca numele lui Adam Craciunescu apare in dosarul Retrocedarilor Ilegale de Paduri. Acesta a fost trimis in judecata in ianuarie 2015 de procurorii DNA, alaturi de 17 inculpati, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si abuz in serviciu.
Adauga un comentariu