National

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer: Viitorul director al Romsilva nu va fi pus de Guvern

Publicat: 29 ian. 2016
1

Viitorul director general al Romsilva va fi ales in urma unui concurs organizat de Consiliul de Administratie al regiei, nu va fi desemnat de Guvern, potrivit ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer.

„Domnul director general al Romsilva intr-adevar si-a depus mandatul din functia de director general. In mod efectiv, acest lucru intra in vigoare, conform legii (…) in martie. Nu pune Guvernul pe nimeni. Nici pe nimeni, nici pe al nimanui, pentru ca exista o procedura foarte clara, prin lege, de selectie a directorului general, care se face de Consiliul de Administratie al Romsilva. Deci, nu de catre minister si nu de catre ministru, ci de catre Consiliul de Administratie al Romsilva. Consiliul de Administratie al Romsilva are o procedura clara, prin care se organizeaza un concurs, sunt criterii de selectie si, in urma acelui concurs, la care oricine isi poate depune candidatura, va reiesi cel mai bun candidat”, a declarat vineri, la o conferinta de presa, ministrul Mediului.

Cristiana Pasca Palmer infirma astfel afirmatiile facute de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat recent, la Piatra Neamt, ca are informatii potrivit carora reprezentantii Guvernului intentioneaza sa numeasca sef la Romsilva „omul lui Gheorghe Flutur„.

„Eu sincer, nici nu stiu cine este domnul Flutur. (…) Pe scurt, acolo nu punem pe nimeni. Acolo va fi un concurs si se va selecta cine va fi directorul general”, a spus ministrul Mediului.

Pe 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, a semnat ordinul de revocare a lui Adam Craciunescu din calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor — Romsilva.

O zi mai tarziu, Adam Craciunescu si-a depus mandatul de director general al Regiei Nationale a Padurilor, incepand cu data de 21 martie 2016.
Adauga un comentariu