National

Ministrul Educatiei a facut anuntul. Sunt afectati 70% dintre elevi

Publicat: 10 oct. 2016
1

Ministrul EducatieiMircea Dumitru este de parere ca scoala ucide dorinta de cunoastere copiilor. Acesta compara sistemul educational din Romanica cu unul militar si spune ca peste 70% dintre elevi se simt nefericiti la scoala si in stres continuu.

Declaratia ministrului Educatiei a fost facuta la o emisiune de la digi24. Acesta sustine ca potrivit unor cercetari, peste 70% dintre elevi se simt singuri la scoala, nefericiti si in stres continuu. Mai mult, scoala romaneasca este comparata  cu un sistem militar.

Vezi si Cristoiu – O intrebare pentru Dacian Ciolos: De ce refuza Ministerul Educatiei sa dea publicitatii documentele CNE din cazul Codruta Kovesi

„ Copilul sta 35 de ore la scoala, nu 20, ca in Finlanda. Imaginati-va ca stati 7 ore pe zi intr-un loc si sunteti singur, neajutat si nefericit. Si sunteti adult.

Daca nu intelegem ca scoala trebuie facuta pentru elev si el sa se simte bine cand invata, el va fi obligat ca sa ia o diploma. Scoala nu va insemna nimic. Un episod traumatic.

Cum se face ca scoala, nu numai la noi, sistemul care arata mai degraba ca o comanda militara, noi asta ucidem in copil, dorinta lui de a cunoaste”, a spus Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, la Digi24. 
Comentarii
  • Daca scoala s-ar face dupa sistem militar ar fi bine. Acest lucru se face in liceele militare din tara care sunt licee de elita. Modelul militar este unul de succes pentru ca te formeaza nu doar informational ci si formational (ca om). Iti dezvolta o personalitate frumoasa si bine definita. Altfel spus inspirati-va din scoala militara ca este de bine.

  • Acest ministru al Educatiei,probabil, ca nu prea i-a placut scoala!Scoala trebuie privita ca pe un lucru foarte serios,nu ca pe o bagatela!Ca si viata in sine e o traba serioasa si nu o jucarie .Scoala nu da numai cunostinte,ci face si EDUCaTIE,mai ales!

Adauga un comentariu