National

Ministrul Apararii ii da replica lui Traian Basescu

Publicat: 05 oct. 2014
1

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a raspuns acuzatiilor lansate de presedintele Traian Basescu referitoare la rectificarea bugetara pentru Aparare.
 
Ministrul a explicat, intr-o interventie telefonica la emisiunea „Punctul de Intalnire”, realizata de Radu Tudor, la Antena 3, ca pozitia presedintelui vine in contradictie cu ce s-a decis la summitul de la Tara Galilor:

Citeste si OFICIAL. Cum comenteaza MApN cazul Turcescu – UPDATE
 
„Suntem toti constienti ca alocarile pentru armata sunt necesare si este nevoie de mai multi bani. Guvernul Ponta a inteles acest lucru si a insistat sa marim bugetul MApN. Ceea ce spunea domnul presedinte este in contradictie cu ce s-a stabilit la summitul din Tara Galilor. Acolo Romania a fost laudata de fiecare data pentru alocarile catre Ministerul Apararii. Acuma, revenind, putem sa reparam in doi ani ce nu s-a facut in 10 ani?”

Citeste si Basescu: Avioane de lupta ale NATO vor stationa pe teritoriul tarii noastre
 
Oficialul a explicat si cate probleme s-au rezolvat sub guvernarea cabinetului Ponta.
 
„Finantam modernizarea aeroportului de la Fetesti, cofinantam baza de la Deveselu. Si sa nu uitam ca alocam bani pentru mentenanta fortelor pe care le avem. Bani pentru mentenanta nu s-au dat in ultimii cinci ani si uite ca acum se dau. Instructie in armata. Nu s-au mai facut in ultimii ani, tot din motive financiare. De patru ani, pilotii nu au mai tras cu munitie reala. In acest an am dat munitie de razboi, si pentru avioane si pentru elicoptere. Si multe, multe lucruri care nu au fost rezolvate in timp au fost rezolvate acum. Sa vii acum sa spui ca nu s-au alocat destui bani Apararii, sigur, pot fi mai multi bani, dar nu poti sa repari in doi ani ce nu s-a facut in 10.”

Citeste si Lupii Negri s-au alaturat campaniei de donare de sange
 
Dusa a explicat si ca exista un proiect pentru bugetul pe anul 2015.
 
„Pregatim bugetul pentru 2015, am elaborat un proiect, cu o crestere de 0,3%, ca pana in 2017 sa ajungem la 12%. Premierul a subliniat de mai multe ori preocuparea pentru bugetul Apararii.”
 
Comentarii
Adauga un comentariu