Actualitate

Ministerului nu-i pasa daca Spitalul Spiridon cade peste pacienti

Publicat: 18 apr. 1999
1

•Raspunsul devine obsesiv: nu exista bani pentru consolidare

Faptul ca la primul cutremur fosta Clinica de Dermatologie, Clinica a II a Medicala si Clinica de Endocrinologie, ce apartin Spitalului Spiridon, se vor prabusi peste pacienti si cadrele medicale de aici, nu a pus pe jar Ministerul Sanatatii, asa cum ar fi fost normal.

Atit conducerea spitalului cit si cea a Directiei de Sanatate Publica Iasi au facut in nenumarate rinduri sesizari la ministerul de resort, insa s-au lovit intotdeauna de aceeasi problema: lipsa banilor. „Prin anumite segmente, clinica este considerata un monument istoric. Din punct de vedere practic ar fi fost bine daca era demolata si se construia ceva nou. Pentru consolidarea acestor clinici ne trebuie foarte multi bani, insa Ministerul Sanatatii, deocamdata, nu ne poate ajuta, pentru ca nu sint fonduri. Este, intr-adevar, o prioritate si la rectificarea bugetului de la jumatatea anului, vom cere bani”, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica, medicul Petru Scripcariu.

Pentru demolarea a ceea ce nu este considerat monument istoric ar fi nevoie de 2 miliarde de lei, urmind ca reconstructia si consolidarea cladirii sa se faca treptat.
Adauga un comentariu