Actualitate

Ministerul Public a demarat verificarile la Parchetul Harlau

Publicat: 09 sept. 2011
1

@ O echipa de procurori desemnati de procurorul general Laura Codruta Kovesi a demarat zilele trecute o serie de verificari la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau @ O parte din solutiile date in dosare de procurorii din cadrul acestui Parchet ar putea fi infirmate

O echipa de procurori de la Ministerul Public a demarat zilele trecute o serie de verificari la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau. Controlul survine dupa ce cotidianul BUNA ZIUA IASI a sesizat in mai multe randuri o serie de abuzuri savarsite de procurorii acestui parchet. Cele mai grave abuzuri se refera la faptul ca unii infractori au scapat nepedepsiti. In plus, s-a dovedit ca prim-procurorul Ghenadie Ciobanu a incalcat normele privind incompatibilitatile, supraveghind un dosar in care era anchetata penal chiar sotia sa, Angela Ciobanu. Avand in vedere aceste aspecte, s-a luat in calcul ca unele solutii date in dosare de procurorii de la Harlau sa fie infirmate de procurorii de la Ministerul Public si sa se dispuna reluarea cercetarilor.

O firma de leasing a depus impotriva Angelei Ciobanu o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere. In urma cu peste un an, prin intermediul uneia din firmele sale, aceasta a achizitionat in leasing o autotutilitara Mercedes Sprinte, dar nu a mai platit ratele. Sotul, Ghenadie Ciobanu, a dat dosarul spre instrumentare unui coleg, iar acesta a dispus neinceperea urmaririi penale. Dupa aceea, Ghenadie Ciobanu a confirmat solutia procurorului. In mod normal, prim-procurorul trebuia sa trimita plangerea catre un alt parchet.

Intr-un alt dosar, autorul unui accident rutier mortal a scapat nevinovat datorita procurorilor de la Parchetul Harlau. Vinovatul, un anume Petru Hlihor din Ceplenita, s-a ales doar cu amenda administrativa desi a condus fara permis, a accidentat mortal o batrana, a fugit de la locul accidentului si a reparat masina fara autorizatie de la politie. Cu toate acestea, procurorul Ghenadie Ciobanu i-a dat lui Hlihor o amenda administrativa in valoare de 3 milioane de lei vechi si l-a trimis in judecata doar pe un tanar, Marcel Butnaru, in varsta de 22 de ani, complicele lui. Butnaru a fost judecat si condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Intr-un alt dosar, procurorii au gasit un motiv pueril pentru a-l face scapat pe autorul unui furt dintr-o gospodarie. Ei au sustinut ca hotul fusese invitat acasa de victima ca sa-i lucreze gradina. Asta in conditiile in care victima afirma ca nici macar nu-l cunostea pe hot, motiv pentru care nu putea sa-l cheme sa-i lucreze gradina.
Comentarii
  • Prim-procurorul Ghenadie Ciobanu l-a scapat pe nenorocitul de Catargiu (aka „motociclistul din harlau” , „pica” sau „prostul satului”) de toate dosarele penale . Daca nu-l scuipa pe procurorul ala de la Iasi si nu-i facea ala dosar serios cu trafic de persoane Catargiu era si acum in libertate si comitea furturi , talharii , ultraj ca doar il scotea Ghenadie basma curata in dosare .

Adauga un comentariu