Eveniment-Social

Ministerul Educatiei va da un verdict in cazul UMF abia saptamana viitoare

Publicat: 17 feb. 2012
1

@ „Cu privire la solicitarea de validare a alegerilor care au avut loc la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi va pot spune ca au fost solicitate acestei institutii o serie de date si documente suplimentare pentru unele clarificari. Abia in cursul saptamanii viitoare va pot spune daca alegerile au fost validate sau nu au fost validate”, a declarat Daniel Tomoni, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei

In ciuda faptului ca au trecut mai bine de doua luni de cand au avut loc alegerile la UMF Iasi, Ministerul Educatiei si Cercetarii va oferi un raspuns abia saptamana viitoare cu privire la solicitarea de validare a scrutinului. Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat ca au solicitat unele informatii si documente suplimentare pentru a face clarificari si a lua o decizie in cunostinta de cauza. „Cu privire la solicitarea de validare a alegerilor care au avut loc la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi va pot spune ca au fost solicitate acestei institutii o serie de date si documente suplimentare pentru unele clarificari. Abia in cursul saptamanii viitoare va pot spune daca alegerile au fost validate sau nu au fost validate”, a declarat Daniel Tomoni, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei.

Potrivit unor surse, Astarastoae nu va fi validat, deoarece a incalcat unele articole din Legea Educatiei Nationale. In primul rand, este vorba despre un articol referitor la prejudicierea patrimoniului universitatii. Reamintim ca Vasile Astarastoae este acuzat ca a implementat fraudulos un proiect european in valoare de 1,5 milioane de euro. Potrivit articolului 280 din Legea Educatiei Nationale, persoanele care aduc un prejudiciu patrimonial oricarei institutii de invatamant superior pot fi sanctionate cu suspendarea sau demiterea din functie. In al doilea rand, Astarastoae nu poate fi validat deoarece a incalcat legislatia privind regimul incompatibilitatilor si, prin urmare, nu mai poate ocupa o functie de conducere pe o perioada de cel putin trei ani. „In concluzie, domnul Astarastoae, incepand cu data de 13.01.2011 se afla in stare de incompatibilitate intrucat a incalcat prevederile articolului 215 alin. 3 din Legea 1/2011 referitoare la obligatiile ce ii reveneau in calitate de rector si prevderile art. 441 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 referitoare la incompatibilitatile de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania deoarece a exercitat simultan atat functia de rector al UMF Iasi, cat si functii de conducere la IML Iasi, Colegiul Medicilor, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate etc.”, se arata in raportul pe care Agentia Nationala de Integritate l-a trimis la Ministerul Educatiei dupa ce a facut verificarile necesare la UMF Iasi.

Reamintim ca in dosarul in care Vasile Astarastoae si complicii sai, directorii Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, sunt acuzati de DNA ca au fraudat fondurile europene in valoare de 1,5 milioane de euro, autoritatea de implementare, in speta Ministerul Economiei, s-a constituit parte civila si a solicitat returnarea banilor. Suma, insa, trebuie returnata din fondurile proprii ale UMF.
Comentarii
 • SPECIALISTUL SI EXTRAORDINARUL MEDIC Vasile ASTARASTOIE va pleca in strainatate si UMF va pierde nu * specialist ci * specialisti.

  Orasul IASI nu are specialisti si Domnul Vasile ASTARASTOAIE s-a sacrificat zi si noapte pentru populatia din IASI si ROMANIA.

  Dsa era capabil sa mai ocupe si functia de ministru si chiar de rector si la Timisoara.

  Il veti regreta !!!

 • Iar esti idiot, draga Costica,

  … si din acest motiv scrii inept.

  Propozitia corecta este:

  Suma, insa, VA TREBUI returnata din fondurile proprii ale UMF, DACA SE VA DOVEDI PREJUDICIUL. DACA NU, NU.

  Ai inteles cum trebuia sa scrii sau va trebui sa-ti desenez, scriitor fara bacalaureat de ziar mincinos condus de lacatus mecanic?

 • Domle, nu stiu ce studii are autorul articolului dar Arestoae nu a ajuns profesor univ pe merit. Este doar un impostor din miile de impostori universitari. Nea XXL, vede totul in xxl si probabil il compara de arestoae cu el. Nea rectorul nu va pleca in strainatate decit prin Grecia sau Turcia in vacanta, sau poate in Austria la schi, daca il mai tin salele.
  Opera lui stiintifica nu e recunoscuta si nici cunoscuta mai departe de iasi, nu a fost invitat nicaieri ca prof univ ci doar ca rector, nu a scris niciodata nimic valoros. O nulitate ce a fost aleasa rector de alte nulitati ale umefeului, ce de altfel, ar trebui desfiintata ce e doar o fabrica de diplome cu profesori de nimic.

 • XXLule, lasa gargara cu specialistii: iasul nu are specialisti ca aia buni au plecat unde au vazut cu ochii din cauza aranjamentelor de la umf, unde au intrat toate neamurile celor ce erau deja. Da matale o cautare sa vezi nepotism si aranjamente.
  Au ramas lacheii lui Astastatoae, mari specialisti in spaga si intins mina, treaba facuta de mintuiala si abonati la bani publici.

 • Locuitorii iasiului plang deja dupa domnul rector astarastoae. la ideea ca omul va pleca de suparare din oras, multi se gandesc sa se arunce in fata trenului ca sa-i dea ceva de lucru si sa-si decizia. Altii se gandesc serios la o manifestatie de sustinere in fata umefeului, chiar la greva foamei. Iar a treia categorie se gandeste sa puna mina de la mina si sa adune suma pe care umefeul o datoareaza, asa din simpatie fata de rector si nepretuitii medici ce activeaza acolo.

 • Cataline,
  As vrea sa-i vad pe aia trei sferturi ce l-au votat pe arestoae iesind si sustinindu-l deschis!
  Sa vezi ce palizi se vor face toti si cum va sustine fiecare ca de fapt el face parte din celalalt sfert ce nu l-a votat pe arestoaie. Curaj, neica pe astia!

 • Sorina, tu esti c.a.c.a.c.i.o.a.s.a aia de la privata care urla cit o tine gura dspre facultatile de stat. De legi de orice subiect ca sa maninci r.a.h.a.t cu polonicul despre invatamintul de stat.
  Umf-ul e asa cum e dar pe linga rahatele de private este top.
  Deci tine-ti gura ca in tara asta doar prostii dau un ban sa intre la privata.

 • Un om care a dus umf in rusine…si Iasi-ul si mai si…impreuna cu clica lui de mafioti conduc iml-ul si volegiul medicilor,santajand doctorii simpli,care muncesc cinstit..cloaca din umf este imposibila.

 • Oameni buni, votati arestoae, votati mediocritatea, impostura si hotia!
  Sustineti un rector nul, cu zero opera stiintifica. Daca vine unul bun va pune neica la treaba si s-a zis cu vacante pe banii umefeului, s-a terminat cu posturi de profesori si conferentiari date pe ochi frumosi la rude, neamuri si prieteni, s-a treminat cu salarii din proiecte europene, cu spaga si sustinerea in Colegiul Medicilor!
  Sustineti-l pe domnul arestoaie ca daca pleaca ne-a luat dracu’ pe noi astia din umefeu ce taiem frunza la cini si ne numim universitari.

 • @
  Cie

  Daca sunteti asa de siguri dece l-ati acceptat si il mai acceptati.

  Daca sunteti tanar puteti sa va amnifestati cu JOS astarastoie si nu GUVERNUL.

  Dupa cum va exprimati dece nu strigati JOS PRIMARUL pentru ca l-a declarat cetatean de onoare.

  DECE, DECE nu strigati JOS NECHITA !!!

  Eu inca mai cred ca Domnul ASTARASTOIE daca mai exista si poate pleca in strainatate are merite si nu mai poate sa se distreze, merge pe banii statului a facultati si a ministerului.

  Deci ce este cu acest dISTINS domn, este o PUSLAMA sau un excroc !!!

 • Mai papadie, extraordinar de prost si lingau cum poti crede ca nasul tau poate pleca din Iasi si angaja in strainatate sau rector la Timisoara? In strainatate nu-l angajeaza la spital nici infirmier. Nu cunoaste nici o limba straina. Cum sa ajunga rector la Timisoara cand toti de acolo il stiu ca pe o nulitate?

 • Mai papadie, extraordinar de prost si lingau cum poti crede ca nasul tau poate pleca din Iasi si angaja in strainatate sau rector la Timisoara? In strainatate nu-l angajeaza la spital nici infirmier. Nu cunoaste nici o limba straina. Cum sa ajunga rector la Timisoara cand toti de acolo il stiu ca pe o nulitate?

 • Vrabia malai viseaza! arestoae se vede portar la o universitate din strainatate. Cu zero citari si zeci de articole nule intr-o cariera universitara la ce-ar putea visa saracul?

 • Dodo, este adevarat ca in UMF e o mizerie dar prostimea, inainte de a cere mariri de salariu, sa invete sa scrie. Ca ce-am facut daca scapam de niste lepre si dam peste alte lepre si agramate pe deasupra!
  Treci la carte baiete.

 • Agramata UMF, prin faptul ca ai spus DA, inainte de DAR nu ai facut altceva cat sa confirmi existenta curvelor de la UMF :((( Asa te-a invatat la UMF sa scrii ( sInt) ? sau (sunt) ? Inainte de a deveni cadru medicale invata scrierea CORECTA Se prezuma ca vei prescrie retete Proasto

 • cap de lista rasvan constantinescu zis godzi mare razboinic pe fb si florentina severin.dupa ce ca se reguleaza in draci pe unde apuca se mai si lauda.blondo crezi ca daca te-ai vopsit prostia sa rezolvat?

 • Daca nu il valideaza pe Arestoae ce se va intampla cu tovarasi lui de suferinta?Pe umarul cui o sa mai planga lacheii ca dr.Tzatza ,Ciureanu si multi altii din UMF si IML?Vor gasi un fund nou de pupat sau vor disparea si ei odata cu grobianul de Arestoae?

 • Putini sunt giboni care inteleg de existenta mafiei a universitatilor de stat. Functia de deputat sau de senator este incompatibila cu orice functie publica sau privata cu exceptia CADRELOR DIDACTICE din invatamantul SUPERIOR. Dobitoco de stat ia uite cine va scolarizeaza. Universitatile de stat reprezinta pt ei o sursa de venit iar pt melteni un vis ratat de a ajunge oameni mari.

 • Nenorocitii astia de stat papa din banii publici pe spatele altora ce le asigura studii gratis. Nu mai CACATIII pamantul degeaba si puneti osul la treaba ca AGRICULTURA da roade bogate an de an. Taranilor ca de la sate veniti

 • Bachus, buna intrebare domle! Lacheii amintiti s-au cam dat la f.u.n.d, la f.u.n.d.u.l altuia. Inainte hamaiau la fiecare articol ce frumos, destept si ce poezii stie domnul Arestoae si ce frumos le recita la cenaclurile la care participa cu amicii de pahar, ce mult a facut pt UMF si ce profesionist desavirsit este. Ca politician nici nu mai discutam: om inteligent, se opune regimului cu indirjire. Pe unde se o-pune, nu stim prea bine, ca doar s-a dus cu jalba in mina si s-a milogit in fata basescului ( ce nici nu l-a luat in seama).

 • Sacalii asteapta sa vada daca arestoae va primi un sut in fund de la minister sau nu. Pe urma se vor manifesta asa cum ii aranjeaza pe fiecare.

 • Este o rusine ce se intimpla la universitatea asta. Si inainte de astarastaoe si in timpul mandatalui sau nu s-au facut decit matrapazlicuri, s-au dat titluri universitare pe de-a moca si s-au tocat bani aiurea, pe la conferinte unde se ducea lumea sa se distreze pe banii universitatii.
  Luati-i la bani marunti pe domnii universitari si o sa vedeti citi din ei au avut macar o invitatie la o conferinta internationala, un grant international sau o colaborare serioasa. In timpul acesta medicii tineri nu au loc in universitate de toate poamele astea ce au ajuns pe pile si relatii, ca e baiatul unuia sau nevasta altuia.
  faceti odata ordine, dati-i afara pe cei ce nu fac nimic si duc trai bun pe bani publici. Ministerul, ce faceti domnilor? ii lasati pe astia sa se plimbe in nestire la congrese pe bani publici si sa publice in reviste moldovinesti?
  Cum puteti accepta ca o rusine ca astarastoae, profesor universitar de paie, sa ajunga rector? Bineinteles ca prostimea l-a votat,doar nu vor unul bun.
  Dar, va intreb eu: prostimea aia ce cauta intr-o universitate?

 • asta cu rusinea umf: zbieri degeaba.
  daca ii da afara pe aia prosti se inchide umefeul. N-ai cu cine, n-ai cu ce. au fost acuzatii grave de plagiat, unu dumitru paduraru, si toata conducerea a inchis ochii. Au fost acuzatii de absenteism la ore si iara, nu s-a facut nimic. au fost acuzatii de titluri univ date cum spuneai si dumneata pe ochi frumosi, toata lumea a tacut ( sau isi luase omul tainul sau astepta sa-i vina rindul la un post de prof).
  asa ce ce vrei sa faca aia de la minister? sa inchida universitatea?
  ar trebui da n-or s-o faca.

 • Toate j.e.g.u.r.i.l.e din gasca lu arestoaie ce au profitat la max de bani si avantaje ar trebui date afara si inlocuiti cu tineri. sint cativa tineri buni si in loc sa fie primiti cu bratele deschise la umf sint impinsi la margine sa nu ia locul babanilor.
  Jos cu gasca lu arestoae, profitori nenoriciti.

Adauga un comentariu